Håkan Juholt talade på partiets förtroenderåd under lördagen.
Håkan Juholt talade på partiets förtroenderåd under lördagen. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Juholt: "Räkna inte ut S – det är nu vi bygger landet"

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt riktade hård kritik mot regeringen i sitt tal på partiets förtroenderåd under lördagen.


120 ombud från partidistrikten är samlade i Stockholm i helgen för Socialdemokraternas årliga förtroenderåd. Det ska enligt partiet fokuseras på ekonomin och det var när Håkan Juholt attackerade vinstintresset i välfärden och Moderaternas politik som han fick högst applåder.

Enligt Juholt står det i den senaste "moderata budgeten" att målet är fler vinstdrivande företag i välfärden och att Moderaterna ska vidta åtgärder om utvecklingen inte går i den riktningen.

– Vi ska reglera dessa marknader så att medborgarintresset går före vinstintresset och detta vet Moderata samlingspartiet inte ett enda dugg om, sade Juholt, och fortsatte:

– Med den politik som nu förs ska vi inte se på varandra som grannar och medborgare, vi ska se på varandra som konkurrenter.

Han framhöll att bekämpningen av arbetslösheten var den allra viktigaste frågan för Socialdemokraterna inför nästa val.

– Vi måste växa tillsammans. Ingen kan lämnas efter, ingen kan lämnas utanför. Jämlikhet och solidaritet, investeringar i varandra, är socialdemokraternas idé.

Varnade för att politiken lätt blir en "dokusåpa"

Håkan Juholt betonade även vikten av att partiet måste visa väljarna vilken väg socialdemokratin ska gå. Han varnade för att politik lätt kan bli en "dokusåpa".

– Sveriges blick ligger nu på socialdemokratin, men vad människor ser är ofta suddigt, sade Juholt som lovade att han själv och det verkställande utskottet ska göra bättre ifrån sig i framtiden:

– Är det något vi är världsbäst på så är det självgranskning. Vi vet om vad som behöver göras. Och vi vet att det behöver göras nu.

Han menar att partiet nu måste lära av sina misstag och vinna tillbaka väljarnas förtroende genom att driva en tydlig politisk linje.

– De som räknar ut Socialdemokraterna kommer att göra ett historiskt misstag. Det är nu vi bygger landet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.