Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tre män greps med sprängmedel i Stockholm

- 08/12/2011, 09:25 -
Polisen fattade misstankar mot trions bil i samband med ett annat efterföljande. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Polisen fattade misstankar mot trions bil i samband med ett annat efterföljande. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

De tre männen anhölls av en jouråklagare i morse, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

STOCKHOLM. Söderortspolisen grep strax efter midnatt tre män födda i slutet på 80-talet, början på 90-talet med sprängmedel i en bil. 

– Jag vill inte gå in på detaljer av utredningstekniska skäl, men vi pratar inte om några stora billaster med explosivt material, bara så att det blir lite perspektiv på det hela, säger Karin Solberg, informationsansvarig på Söderortspolisen, till Aftonbladet.

Polisens bombtekniker har varit på plats under natten och sprängmedlet har förts till en militäranläggning i Kungsängen.

– Polisen hittade sprängmedel i deras bil i samband med att de greps strax efter midnatt, säger Karin Solberg till Aftonbladet.

Vad de tre männen skulle använda sprängmedlet till är ännu inte känt. De misstänkta befinner sig just nu i arresten i Västberga. Polisen fattade misstankar mot de tre männen när de fick syn på bilen i samband med ett annat efterföljande i samma område.

– Ibland ska man ha tur. Det är som i fiske: man är ute efter gädda men får också haj, säger stationsbefälet Mikko Airén på Söderortspolisen.

Det är ännu osäkert om de tre männen gjort några medgivanden. De misstänkta befinner sig just nu i arresten i Västberga.