Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra Göteborgsskjutningar på kort tid - "isolerade fall"

- 14/12/2011, 12:51 -
Händelsen är den fjärde på kort tid i Göteborgs nordöstra del.
1 av 2

Händelsen är den fjärde på kort tid i Göteborgs nordöstra del.

ADAM IHSE / SCANPIX

Polisen hittade den skjutne mannen i en lägenhet i Kortedala natten till måndagen.
2 av 2

Polisen hittade den skjutne mannen i en lägenhet i Kortedala natten till måndagen.

ADAM IHSE / SCANPIX

Natten till måndagen sköts en man i ryggen i Göteborgsstadsdelen Kortedala. Händelsen är den fjärde liknande på kort tid - och brottsoffret är sedan tidigare känt av polisen.

GÖTEBORG. Sedan början av november har fyra personer blivit skjutna i nordöstra Göteborg, i och kring stadsdelen Kortedala. Så sent som natten till måndagen sköts en 20-årig man i ryggen. Enligt polisens presstalesman Björ Blixter är den skjutne mannen känd av polisen sedan tidigare och man är därför mycket förtegen.

Bertil Claesson är kommissarie med ansvar för de nordöstra regionerna i staden. Han vill inte uttala sig om några kriminella kopplingar men hävdar att det handlar om "isolerade fall".

– Varje enskild händelse har haft sin egen upprinnelse så att säga, säger han till Nyheter24.

Så det finns inget samband mellan skjutningarna?

– Inte vad vi har kunnat se i alla fall.

Måndagsnattens skjutning är den fjärde sedan den 1 november. Två har varit i Kortedala och två ytterligare i närliggande Bergsjön samt Partille. Och det är svårt för polisen att förebygga skottlossning.

– I de fall vi möter kriminella med bilar gör vi en så kallad PL19 (visitation, reds. anm.) för att förhindra att någon har med sig vapen, säger Bertil Claesson.

Göteborg har skakats av flera händelser som gått att härröra till kriminella uppgörelser. Tidigare har det bland annat handlat om en konflikt mellan MC-gänget Bandidos och det så kallade Backagänget.