I bevisningen mot männen ingår DNA-spår då man har funnit sperma på flickans trosor och klänning. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2
I bevisningen mot männen ingår DNA-spår då man har funnit sperma på flickans trosor och klänning. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Den 19-åriga flickan våldtogs av tre män på ett vandrarhem i Södertälje. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Den 19-åriga flickan våldtogs av tre män på ett vandrarhem i Södertälje. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Här är bevisen som ska knäcka gruppvåldtäktsmännen

Åklagaren vill att de tre statslösa männen ska utvisas vid fällande dom.


19-åringens väninnan våldtogs samma natt

Samma natt som den 19-åriga kvinnan överfölls och gruppvåldtogs attackerades även hennes 16-åriga väninna av en okänd gärningsman.

Men medan våldtäkten mot 19-åringen nu ser ut att klaras upp så står det still i den andra polisutredningen.

Läs mer om våldtäkten mot den 16-åriga flickan här.

SÖDERTÄLJE. Det har länge varit oklart vad som hände med den 19-åriga kvinnan när hon brutalt gruppvåldtogs av flera män den 23 oktober tidigare i år. Totalt har polisen haft sju misstänkta gärningsmän men på torsdagen åtalades bara tre av dem. Misstankarna mot de resterande fyra har lagts ned och nu hoppas åklagaren - Jonas Pettersson - att det blir en fällande dom mot de tre männen.

– Jag förväntar mig en fällande dom och eftersom brottet är så allvarligt, då de har kränkt kvinnan så pass mycket, yrkar jag på att det ska utvisas. Även fast det är till ett EU-land så tycker jag det, säger Jonas Pettersson, åklagare, till Nyheter24.

Männen höll fast huvud och nacke medan de våldtog

De tre misstänkta gärningsmännen, 45, 32 och 31 år gamla, är statslösa och kommer från Estland. Tillsammans turades de om att våldta flickan på det vandrarhem de tillfälligt bodde på i Södertälje. Enligt åtalet ska männen ha tagit av den hjälplösa 19-åriga kvinnans kläder, dragit ner henne i en soffa och tagit tag i hennes höfter. Därefter ska de våldtagit henne oralt, vaginalt och analt samt smekt hennes bröst. Under tiden hjälptes de åt att hålla fast hennes nacke, huvud och kropp.

– Männen har turats om att våldta henne så att säga, säger Jonas Pettersson.

Tillvägagångsättet beskrivs som särskilt hänsynslöst och rått. Något som styrks i den skriftliga bevisningen då det finns läkarintyg som dokumenterat flickans skador och blåmärken på ben, armar, inre könsorgan, och analöppning.

32-åringens sperma finns på flickans trosor

I den skriftliga bevisningen finns även ett sakkunnigt uttalande från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Enligt SKL har man funnit den 32-årige mannens sperma på flickans klänning. Man har även hittat sperma på avigsidan på 45-åringens kalsonger från både honom själv och 32-åringen.

Den 32-årige mannens sperma fanns även på den 19-åriga flickans trosor. Enligt Jonas Pettersson kommer rättegången mot de tre männen att hållas den 4 januari samt ytterligare en dag veckan efter. Förutom grov våldtäkt åtalas 45-åringen för sexuellt ofredande då han ska ha tagit en kvinna på rumpan på McDonalds i Södertälje den 22 oktober. Den 32-årige mannen åtalas även han för ytterligare ett brott. Enligt åklagaren ska han någon gång den 24 oktober i Stockholm gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott då han använt cannabis.

/
/
tal
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.