Torsdag 22 Apr
Stockholm

Anna Lindhs mördare högg medfånge i magen

Mijailo Mijailovic attackerade en medfånge på Kumlaanstalten under torsdagseftermiddagen.– Så vitt vi vet var det helt oprovocerat, säger anstaltschefen Kenneth Gustafsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anna  Lindhs mördare ska ha stuckit medfången i magen med en skruvmejsel. Attacken inträffade mellan klockan 15.45 och 15.55 under torsdagseftermiddagen när de intagna var på terapiavdelningen för psykiskt sjuka.

– När de intagna skulle lämna terapin för att gå tillbaka till bostadsavdelningen så attackerar en intagen, helt utan förvarning, en annan medfånge och hugger honom med något vasst i magen. Därefter springer gärningsmannen in på en toalett, säger anstaltschefen Kenneth Gustafsson till Nyheter24.

Flera vårdare och sjuksköterskor befann sig på platsen och kunde snabbt hjälpa offret. Polisen har en klar bild över situationen och en förundersökning om grov misshandel är inledd. Mijailovic är placerad i isoleringscell tills vidare.

– Så vitt vi vet var attacken helt oprovocerad och de har inte haft någon relation till varandra sedan tidigare, säger Gustafsson.

Mijaolovic har tidigare varit i bråk i fängelset

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus där läkarna kunde konstatera att han hade flera skrapsår på levern.

– Det var ganska nära att det blev väldigt allvarligt, säger Gustafsson.

Mijailovic har tidigare varit i bråk under sin tid i fängelset. Bland annat misshandlade han en medpatient på rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall 2005. År 2008 överföll han en annan intagen på den rättspsykiatriska kliniken i Växjö.

Mijailovic avtjänar ett livstidsstraff på Kumla efter mordet på utrikesminister Anna  Lindh den 11 september 2003.

Kommentera
Kopiera länk
Dela