Enligt uppgift hittades inget mordvapen i lägenheten.
Enligt uppgift hittades inget mordvapen i lägenheten. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX

Kvinna mördad i Haparanda - en gripen

Man i 50-årsåldern misstänkt för mord.


Här ligger Vojakkala

I den lilla byn Vojakkala hittades en okänd kvinnan mördad under måndagskvällen. Byn som bara har 60 invånare ligger cirka en mil norr om Haparanda uppströms Torne älv och är delad i två delar - Övre och Nedre Vojakkala.

Här kan du se vart byn ligger.

VOJAKKALA. Klockan 19.13 på måndagskvällen larmades polisen till en bostad i den lilla byn Vojakkala i Haparanda kommun. Väl på plats fann de en avliden kvinna. En man född 1955 anhölls skäligen misstänkt för mordet men i övrigt är polisen mycket förtegen om själva händelseförloppet.

– Det här rubriceras som mord. Mer än så kan vi inte säga just nu då vi är inne i ett känsligt läge, Jan Nilzon, chef för brottsutredningar, till Nyheter24.

Polisen har har inlett en teknisk undersökning av brottsplatsen och en obduktion av kroppen kommer att genomföras. Enligt Jan Nilzon kommer polisen även att plocka in ytterligare personer på förhör.

Kvinnans ålder okänd

Förundersökningen leds av dagjouråklagaren Tomas Wennerfors på åklagarmyndigheten i Luleå då man ännu inte valt ut en förundersökningsledare.

På åklagarmyndigheten lämnar de inte heller ut någon information om hur kvinnan avlidit. Tomas Wennerfors är ännu inte kontaktbar då han sitter i möte under förmiddagen.

Hittade inget mordvapen på brottsplatsen

På måndagskvällen hade den avlidna kvinnans anhöriga inte underrättats och därför vill polisen inte heller berätta hennes ålder.

– Bilden lär väl klarna till slut och då kan vi berätta mer Jan Nilzon till Nyheter24.

Enligt uppgifter till Norrbottens Kuriren ska det inte ha hittats något vapen på brottsplatsen.

/
/
/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.