Enligt innebandytränaren hittade han pojken gråtandes.
Enligt innebandytränaren hittade han pojken gråtandes. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Ingen vet vem övergivne innebandypojken är

Pappan lämnade kvar pojken då han spelade för dåligt.


UPPSALA. Både polisen och socialen kopplades in på söndagen i det uppmärksammade fall där en pojke påstods ha lämnats ensam efter en innebandyturnering i Uppsala. Men nu visar det sig att ingen vet vem pojken eller hans pappa är.

Som Nyheter24 rapporterat om uppgav innebandytränaren att han hittat en gråtande ensam pojke.

- Han berättade att hans pappa hade åkt hem till Stockholm utan att ta med sig grabben. När jag lånade grabbens telefon och ringde till pappan sa denne att "han har spelat så jäkla dåligt att han får gå hem." Sedan var han oförskämd och slängde på luren, säger innebandytränaren till Expressen.

Enligt tränaren ska han sedan ha hittat en annan förälder som körde hem pojken. Än så länge är det dock oklart vad som hände med pojken och pappan då den utpekade Stockholmsklubben inte har hört talas om historien.

- Jag har talat med alla ledare i våra lag och ingen känner igen historien, säger klubbens ordförande till Expressen.

Flera upprörda personer hörde samtidigt av sig till polisen och en polisanmälan upprättades. Men på polisen i Uppsala vet man än så länge inte vem pojken är. Man har heller ingen misstanke om brott.

I Stockholm larmades den sociala beredskapsgruppen. Men enligt dem kan man inte göra så mycket då man inte vet vem pojken är.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.