Insatsen blev stor när den första polispatrullen konstaterade att det handlade om en dödsskjutning. Den skjutne
1 av 4
Insatsen blev stor när den första polispatrullen konstaterade att det handlade om en dödsskjutning. Den skjutne - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Här spärrar polisen av ett område vid Sibbarp. I bakgrunden skymtar den skjutne mannen mellan bilarna.
2 av 4
Här spärrar polisen av ett område vid Sibbarp. I bakgrunden skymtar den skjutne mannen mellan bilarna. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Blodfläckar i porten på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
3 av 4
Blodfläckar i porten på Ramels väg i Malmö där 15-åringen blev träffad av flera skott på nyårsnatten. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
15-årige Ardiwan Samir sköts till döds på nyårsnatten.
4 av 4
15-årige Ardiwan Samir sköts till döds på nyårsnatten. - Foto: Privat

"Vi vet att han ljuger därför plockar vi in honom"

Polisen anhöll återigen den 40-årige mannen efter förhör.


GW:s tips till polisen

De avrättas på öppen gata. Eller av gärningsmän i Halloweenmasker. Under 2011 drabbades Malmö av sju mord varav sex med pistol. Fem av dem är så kallade gangstermord och alla är ouppklarde.

Läs mer om vad kriminologen och författaren Leif GW Persson tycker att polisen borde göra för att stoppa morde här.

– Det finns många som vet vem som har gjort det, även polisen, men det gäller att ha en bevisning också. Man måste infiltrera de här grupperna och det är ju jävligt knepigt, säger kriminologen och författaren Leif GW Persson till Nyheter24.

MALMÖ. På måndagen anhölls återigen en 40-årig man misstänkt för delaktighet i "Taximordet" på Brödraskapet Wolfpacks 31-årige ledare. Mannen som inte är känd av polisen för mer än några trafikbrott, anhölls efter att han förhörts av polisen tillsammans med sin advokat.

Efter förhöret kunde polisen anhålla mannen misstänkt för mord gemensamt och i samråd, alternativt medhjälp till mord berättade spaningsledare Bo Lundqvist under en pressträff på måndagen.

– Han ljuger. Därför sitter han anhållen nu. Spaningsledningen vet vad som har hänt inne på taxikontoret och han ljuger om det, säger Anders Lindell, presstalesman polisen, till Nyheter24.

"Struntade i att komma till förhör"

På onsdag inleds häktningsförhandlingen mot den 40-årige mannen som dock nekar till brott. Sedan tidigare har polisen även häktat en man, som de tror ha hållit i vapnet, i sin frånvaro då han har struntat i att dyka upp på ett antal förhör hos polisen. Men att få tag på mannen kan bli knepigt då polisen tror att han har flytt utomlands.

– Redan de första timmarna efterlystes han av polisen. Han skulle ha kommit in ett flertal gånger men har inte gjort det, säger Anders Lindell.

Vem är den här mannen?

- En i taxiledningen.

Förutom "Taximordet" utreder spaningsledaren Bo Lundqvist mordet på en 36-årig man som har kopplingar till "Maffians-bankir" vid Sibbarp den 11 maj förra året. Enligt Anders Lindell tar den utredningen tid då en man är efterlyst men också tros vara i ett annat land.

Inga misstänkta för "Nyårsmordet"

Under hela 2011 begicks fem så kallade gangstermord i Malmö. Än så länge har polisen inte lyckats åtala någon för något av morden.

Det nya året fortsatte i sedan i samma spår och var inte mer än tio minuter gammalt när ytterligare en person mördades. 15-årige Ardiwan Samir avrättades med flera skott på Ramels väg i Rosengård. Polisen har dock inga misstänkta för mordet.

– Vi har inget nytt att säga där, säger Anders Lindell till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!