Efter att räddningstjänst klippt bort taket på bilen konstaterade de att familjen inte gick att rädda.
Efter att räddningstjänst klippt bort taket på bilen konstaterade de att familjen inte gick att rädda. - Foto: Torbjörn Axelsson / SCANPIX

Familjen fick sladd med bilen - fem dog

Bilen kom över på fel sida av vägen och krossades av en tungt lastad långtradare.


VARA. Tre barn och två vuxna omkom i en olycka på E20 i höjd med Skogbo utanför Vara i Västergötland. Det var vid 20.30-tiden på måndagskvällen som bilen kom över på fel sida av en ännu okänd anledning. Räddningstjänsten befarar dock att de ska ha fått sladd i det svåra väglaget.

– Det har varit en tungt lastad långtradare fylld med flis, kollisionen var mycket kraftig, säger Per Larsson, inre befäl vid Lidköpingspolisen, till Aftonbladet.

"En svår situation när vi kom fram till bilen"

Familjen, som var på väg norrut, rammades först av lastbilen för att sedan tryckas framför den i cirka 60 meter innan den välter över personbilen.

– Vi har en svår situation när vi kommer fram, bilen ligger på taket och delvis under lastbilen, säger Anders Ydergren vid räddningstjänst, till Aftonbladet.

"Samtliga är avlidna"

Efter att räddningstjänsten klippt bort taket på bilen kunde de konstatera att det inte fanns något att göra.

– Fem personer färdades i bilen och samtliga är avlidna, säger Per Larsson, inre befäl vid Lidköpingspolisen.

Natten till tisdagen var personerna ännu inte identifierad men det mesta tyder på att det var en familj.

Bil
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.