Fredag 16 Apr
Stockholm

Sverigedemokraterna förnekar samarbete med Nationaldemokraterna

Sverigedemokraternas före detta kommunfullmäktige, Thomas Karlsen har tidigare uttalat sig rasitiskt.
1 av 4
Sverigedemokraternas före detta kommunfullmäktige, Thomas Karlsen har tidigare uttalat sig rasitiskt. Foto: Faksimil: Tv4 Nyheterna
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen har tagit kontakt med Göran Kummel som tillbakavisar uppgifterna om ett samarbete.
2 av 4
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen har tagit kontakt med Göran Kummel som tillbakavisar uppgifterna om ett samarbete. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
SD-riks tog kontakt med lokalavdelningen i Trollhättan efter att uppgifterna om ett samarbete läckte ut i media.
3 av 4
SD-riks tog kontakt med lokalavdelningen i Trollhättan efter att uppgifterna om ett samarbete läckte ut i media. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Här är Karlsens uttalande på Facebook.
4 av 4
Här är Karlsens uttalande på Facebook. Foto: Faksimil Facebook

UPPDATERAD. Göran Kummel har fått dementera uppgifterna om ett samarbete efter SD:s riksorganisation har kontaktat honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Thomas Karlsens ord efter uteslutningen

Så här skriver SD:s föredetta kommunfullmäktige i Trollhättan om sin avgång:

"Jag tänker fortsätta att vara politiskt provokativ pionjär inom yttrandefrihet och nationell solidaritet, och mot rasism, komunism, nazism och alla former av bakåtsträvande religiös diktatur. Jag är inte bitter, jag är STOLT!"

Strax efter uppdaterar Karlsen igen:

"Jag minns tydligt Sd,s slogan. -Vi säger det som du tänker, typ. Men när jag blev politiker, fick jag inte säga vad jag tänker, eller hur blir det nu..."

TROLLHÄTTAN. Tidigare i veckan kom det ut nya uppgifter om att Sverigdemokraterna samarbetade med det högerextrema partiet Nationaldemokraterna. Men det tillbakavisar nu SD:s presschef Martin Kinnunen.

– SD har givetvis inget samarbete med avsett parti och vi utgår från att det gäller för partiet lokalt i Trollhättan också. Vi har tagit kontakt med Göran Kummel som dementerar uppgifterna om att det ska inledas samarbete med ett annat parti, säger Kinnunen till Nyheter24.

Motsatte sig uteslutning

Göran Kummel, Sverigedemokraternas ordförande i Trollhättan, är den som pekats ut som initiativtagare till samarbetet. Bakgrunden är att han motsatt sig en uteslutning av den tidigare Sverigedemokraten Thomas Karlsen - som gjort sig känd för rasistiska uttalanden.

– Kummel har också meddelat att man i kommunfullmäktigearbetet inte samarbetar med Thomas Karlsen, säger presschefen Martin Kinnunen.

Breivik var en "nyttig idiot"

Uteslutningen av Thomas Karlsen genomfördes i november förra året. Detta efter att han bland annat kommenterat terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik:

"Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en 'nyttig idiot' som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden"

Efter Nyheter24:s och Expo:s artiklar om Thomas Karlsen har han valt att lämna sitt politiska uppdrag i Trollhättans kommunfullmäktige och som nämndeman.

På sin Facebook har han skrivit om avhoppet:

"Lämnade i dag in en avsägelse på de uppdrag mandatet givit. Jag har ju indirekt blivit utpekad som nazist av kommunala företrädare och media. Jag har dessutom vänner och arbetskollegor, som jag inte vill belasta med illa sinande rykten och förtal, vilket lätt uppstår i småstäder som Trollhättan...Det är säkert flera av er som fått svara på frågor om jag är nazist och rasist. Förstår självklart att detta inte är så trevligt, och att eventuellt själv bli misstänkt på kuppen. Och själv har jag har inga problem med att fördriva min fritid på annat, än att ständigt bli utpekad, samt uttråkad av såna påhopp. Så nu vet ni varför jag lämnade denna otrevliga fritidsyssla."

Kommentera
Kopiera länk
Dela