Onsdag 21 Apr
Stockholm

Kollegorna sågar kommunalrådet efter Malmö-skämt

Ulf Bingsgård sågas av kollegorna efter Malmö-skämten.
1 av 3
Ulf Bingsgård sågas av kollegorna efter Malmö-skämten. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX/FAKSIMIL Olas tankar/Montage
Bingsgård gjorde sig rolig på Facebook: "Kom till Malmö och träffa folk"...
2 av 3
Bingsgård gjorde sig rolig på Facebook: "Kom till Malmö och träffa folk"... Foto: Joerg Koch / SCANPIX
och på Twitter: "Här skjuter vi inget på framtiden - vi skjuter i dag".
3 av 3
och på Twitter: "Här skjuter vi inget på framtiden - vi skjuter i dag". Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Moderaten Ulf Bingsgård ber om ursäkt för att ha skämtat om dödsskjutningarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Uppmanar andra att bli mer aktiva

Efter att Ulf Bingsgård bett om ursäkt på både Twitter och Facebook - och samtidigt fått fler följare - så uppmanar han fler politiker att bli mer aktiva på sociala medier.

– Eftersom jag går längst fram så får jag ta de här smällarna. Och det finns en risk att de yngre som vill engagera sig på nätet drar sig för det nu. Min förhoppning är att vi ska kunna diskutera detta istället för att kasta skit, säger han till Sydsvenskan.

TRELLEBORG. Moderata kommunalrådet Ulf Bingsgård skämtade om våldsdåden i MalmöFacebook och Twitter. Nu har han bett om ursäkt - men fortsätter att sågas av kollegorna.

Det var på torsdagskvällen som han bland annat föreslog att Malmö stad borde byta slogan: "Malmö - en pangstad nära dig?". Skämtet uppskattades dock inte av Bingsgårds partikollegor.

– Man brukar säga att man kan skämta om allt. Men jag tycker inte att det stämmer. Så som Ulf Binsgård skrev ska man inte skriva. Särskilt inte om man råkar vara kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg som ligger precis bredvid Malmö, säger Lars-Ingvar Ljungman (M), till Sydsvenskan.

Ljungman får medhåll av fullmäktiges ordförande, Inger Hansson (M).

– Jag är jätteledsen och tar absolut avstånd från detta. Detta var barnsligt och omoget. Han är ju representant för staden. Då måste man tänka sig för, säger hon.

Krävde offentlig ursäkt

Oppositionsrådet Catherine Persson (S) krävde under helgen att Bingsgård går ut med en offentlig ursäkt till alla Malmöbor.

Men Bingsgård själv tycker att det räcker med att be om ursäkt på Twitter och Facebook.

– Många fler följer mig nu så jag tror att jag kommer ut på bred front. Det finns personer som hört av sig och tagit illa upp. Därför ville jag be om ursäkt, säger han till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela