Pappan fanns hela tiden kvar på området kring Fyrishov.
Pappan fanns hela tiden kvar på området kring Fyrishov. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Åklagaren: "Conny missförstod situationen"

Pappan åkte aldrig ifrån "Innebandypojken" hävdar Lena Jansson.


Sanningen om "Innebandypojken"

Polisen har i ett pressmeddelande förklarat vad som verkligen hände med pojken:

"Pojken hade deltagit i en innebandymatch på Fyrishov denna dag. Han blev ledsen och arg när hans lag var på väg att förlora och lämnade därför planen. Han sprang i väg i bara matchkläderna. Pappan letade sedan upp honom och bad honom klä på sig för att de skulle åka hem. Pojken var då fortfarande arg och vägrade. Pappan sa då att han skulle åka, och gick till bilen. Pojken sprang i väg åt ett annat håll. Pappan hade aldrig för avsikt att lämna pojken utan ville låta honom lugna sig och bad sedan en tränare att hålla uppsikt över pojken medan han själv packade bilen på baksida av Fyrishov..."

Läs hela förklaringen här på polisens hemsida.

UPPSALA. Åklagaren Lena Jansson lägger ner utredningen om ofredande då pappan aldrig lämnade "Innebandypojken". Tränaren Conny Eriksson missförstod situationen, menar hon.

– Jag har kommit fram till att det inte är något ofredande. Pappan har inte övergivit pojken, säger Lena Jansson till Nyheter24.

Turerna kring den övergivne pojken ser nu ut att vara över. Enligt Lena Jansson ska pappan ha funnits kvar på området kring Fyrishov hela tiden, fast på andra sidan av hallen.

– Han har funnits kvar och sedan har de åkt hem tillsammans, säger Lena Jansson till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!