Tisdag 20 Apr
Stockholm

Gärningsmän väljer ut offer på måfå - sen följer en brutal misshandel

En tredje person som klev på vid samma hållplats, lördagen den 17/12 kan ha sett eller hört något - nu behöver polisen hjälp för att komma i kontakt med honom.
1 av 3
En tredje person som klev på vid samma hållplats, lördagen den 17/12 kan ha sett eller hört något - nu behöver polisen hjälp för att komma i kontakt med honom. Foto: Faksimil Efterlyst
Två unga män kliver på spårvagnen och döljer sina ansikten för övervakningskameran.
2 av 3
Två unga män kliver på spårvagnen och döljer sina ansikten för övervakningskameran. Foto: Faksimil Efterlyst
Polisen behöver nu hjälp med att kunna identifiera de båda männen.
3 av 3
Polisen behöver nu hjälp med att kunna identifiera de båda männen. Foto: Faksimil Efterlyst

Två unga män väljer ut misshandelsoffer på måfå. I onsdagens Efterlyst, som sänds klockan 20:00 i TV3, ber polisen om hjälp för att kunna identifiera gärningsmännen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Lördagsnatten den 17 december kliver tre unga män på spårvagnen. Två av dem är noga med att dölja sina ansikten för övervakningskameran. Något som tyder på att de redan på förhand tycks ha bestämt sig för att välja ut ett oskyldigt misshandelsoffer.

Offret blir en 32-årig tvåbarnspappa som sitter på ett ensamt säte med en innebandyklubba i handen. När vagnen stannar och mannen kliver av följer de unga männen efter.

I kvällens Efterlyst berättar polisen hur 32-åringen vänder sig om när han hör personerna fråga efter cigaretter. Då blir han överfallen. Männen går till attack och slår honom mot kropp och huvud.

Småbarnspappan lyckas först värja sig, men männen följer efter och fortsätter misshandeln. Till sist lyckas han ta sig till ett hus där han ser att det lyser i fönstren - först då försvinner gärningsmännen.

Polisen behöver hjälp

Nu söker polisen efter vittnen som kan ha varit i närheten av Nya Värvsallén eller Törnrosgatan. Polisen vill även komma i kontakt med en av männen på spårvagnen som kan ha sett eller hört något.

Polisen misstänker att männen gjort något liknande tidigare och misstänker att de är benägna att begå liknande brott igen.

Inslaget sänds 20.00 i TV3:s Efterlyst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela