22-åringen förnekade samtliga brott men sa att han sedan ett par år tillbaka är aktiv i Djurrättsalliansen.
1 av 2
22-åringen förnekade samtliga brott men sa att han sedan ett par år tillbaka är aktiv i Djurrättsalliansen. - Foto: Fredrik Persson / Scanpix
Den nu dömde 22-åringen i tingsrätten i höstas.
2 av 2
Den nu dömde 22-åringen i tingsrätten i höstas. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Skrev hotbrev med eget blod - döms till 3,5 års fängelse

Hotade pälsförsäljare med brev skrivna med sitt eget blod. 22-åringen dömdes på 20 punkter.


Flera kan dömas

22-åringens dom är bara den första i en stor härva. Enbart i hans fall fanns det 53 målsägande.

Ytterligare tre tilltalade återfinns som är åtalade för olaga hot, olaga tvång samt ofredande. Deras rättegång påbörjas dock först i maj.

GÖTEBORG. Det blev en hård dom mot den djurrättsaktivist som skickat hotbrev samt gjort sig skyldig till ett fall av mordbrand i samband med hot mot flera personer kopplade till pälstillverkning och försäljning.

Styrelsemedlemmar i Pälsdjursuppfödares Riksförbund, butiksägare och minkuppfödare fick under en längre tid motta hotbrev, ibland skrivna med den 22-årige aktivistens eget blod.

Två fall av olaga hot som mannen dömts för har ansetts som grova.

Satte eld på hamburgerrestaurang

Aktivisten dömdes även för mordbrand då han kastat in två dunkar bensin och orsakat en brand på en hamburgerrestaurang i närheten av Scandinavium i Göteborg.

Tingsrättens samlade bedömning blev att mannen döms till 3,5 års fängelse. I domen kallar man mannens aktioner för "systematisk brottslighet".

22-åringen bedömdes ha en psykisk störning men inte tillräckligt allvarlig för att i stället döma honom till rättspsykiatrisk vård.

/
Dom
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!