Juholt efter krismötet: "Jag känner starkt förtroende"

- 20/01/2012, 00:14 -
En pressad partiledare mötte pressen efter mötet.

En pressad partiledare mötte pressen efter mötet.

JENS L´ESTRADE / SCANPIX

Efter ett över åtta timmar långt krismöte meddelade både Håkan Juholt och flera andra VU-ledamöter att han har partiets fulla förtroende.

Mötet där S-topparna skulle diskutera partiets krisartade situation och Håkan Juholts framtid drog kraftigt ut på tiden. Först vid 22-tiden avslutades mötet och en pressad Håkan Juholt mötte medieuppbådet som samlats på Sveavägen i Stockholm.

– Jag känner förtroende och ett starkt stöd. Det här är ett tvådagarsmöte som är planerat sedan länge. Det syftade dels till att gå igenom vår budgetprocess och därefter vår strategi framåt, sa Juholt och poängterade att mötet inte handlade om hans vara eller icke vara som partiledare.

Mötet fortsätter under fredagen där partiets framtid kommer att diskuteras närmare. Klart är dock att flera tunga S-namn valde att inte kommentera frågan om de har fortsatt förtroende för sin partiledare. Och VU-ledamoten Sven-Erik Österberg ville inför mötet inte uttala sitt stöd för Juholt. På frågan om Socialdemokraterna kan stå utan partiledare efter mötet svarade han:

– Det vet jag inte, till Expressen.

Efter mötet gav dock Peter Hultqvist, suppleant i VU, Juholt sitt stöd tillsammans med Leif Pagrotsky.

– Jag och VU har fortfarande förtroende för Juholt, sa Hultqvist.

Juholt menade att Socialdemokraterna är inne i en "nedåtgående trend" och att den måste brytas. Hur partiet ska göra för att komma på fötter igen blir en fråga för fredagens möte. Där diskussionerna om Håkan Juholts framtid säkerligen kommer att tas upp igen.