- Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX

21-årig man skjuten i Malmö i natt

21-åringen hävdar att han blivit träffad av en smällare. Men polisen har hittat patroner på platsen och mannen har en skottskada i armen.


21-åringen befann sig på fredagsnatten i en lägenhet i området Kroksbäck i Malmö. När han strax före midnatt gick ut på gården utanför blev han beskjuten med flera skott.

Han fördes med ambulans till sjukhus där det konstaterades att han klarat sig undan med lindriga skador. Enligt polisen ska han ha blivit träffad i ena armen och tvingats sy ett antal stygn.

– Han själv hävdar att han blivit träffad av en smällare. Men han har en skottskada i underarmen och vi har hittat patroner på platsen, så det är ju troligtvis inte som han säger, säger inre befäl Daniel Jonasson, till Nyheter24.

Polis har inlett en förundersökning om grov misshandel. Under lördagen ska polisens tekniker undersöka brottsplatsen och den lägenhet mannen och flera andra personer vistades i strax före skottlossningen.

– Än så länge har vi inget att gå på i fallet. Det finns inga misstänkta, men vi håller förhör med flera vittnen under lördagen, säger Jonasson.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.