Söndag 18 Apr
Stockholm

Jämtin: "Vi tar oss den tid vi behöver"

Carin Jämtin ska under veckan samtala med alla distriktsordföranden och andra i partiet för att VU ska kunna presentera ett förslag till process till partistyrelsen på fredagen.
Carin Jämtin ska under veckan samtala med alla distriktsordföranden och andra i partiet för att VU ska kunna presentera ett förslag till process till partistyrelsen på fredagen. Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Det var inte mycket nytt som meddelades när Socialdemokraternas partisekreterare höll pressträff på fredagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Först på fredagen ska den socialdemokratiska partistyrelsen ta beslut om hur processen om att ta fram en ny partiordförande ska gå till. På måndagen meddelade partisekreteraren Carin Jämtin på en presskonferens att VU kommer att lämna sitt förslag innan styrelsens sammanträde på fredagen.

Under veckan ska Jämtin ta in åsikter och synpunkter från samtliga distriktsordföranden och andra i den stora organisation som kallas Socialdemokraterna.

"Vi tar oss den tid vi behöver"

Partisekreteraren betonade flera gånger vikten av att låta alla i partiet komma till tals och att man inte ska hasta fram något beslut.

– Vi tar oss den tid vi behöver, sa Jämtin på pressträffen på Sveavägen 68.

Utesluter inte delat ledarskap

Det kan antingen bli så att en valberedning kallas in för att hitta en ny partiledare, vilket skulle innebära en längre process. Det andra alternativet är att VU agerar valberedning och tar fram en kandidat.

Jämtin ville inte utesluta ett delat ledarskap eller att man presenterar en "övergångslösning" fram till kongressen 2013.

Kommentera
Kopiera länk
Dela