Lördag 17 Apr
Stockholm

Han döms för sju våldtäkter på fem tonårsflickor

Robbin Lindkvist har tidigare dömts för våldtäkt och grov misshandel.
Robbin Lindkvist har tidigare dömts för våldtäkt och grov misshandel. Foto:

23-årige Robbin Lindkvist döms till 6,5 års fängelse för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Han har tidigare avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare dömd för våldtäkt

Robbin Lindkvist har tidigare dömts för flera brott.

2008 dömdes han för att ha våldtagit en 18-årig kvinna i Skåne. Han avtjänade ett fängelsestraff på ett år och sex månader.

Den 3 november 2006 dömdes han för grov misshandel och misshandel till fängelse i ett år och två månade.

Han har även dömts för flera småbrott.

23-åringen, som är från Blekinge, sökte upp de unga tonårsflickorna på Facebook där de lärde känna varandra. Men när de sågs i verkligheten blev 23-åringen våldsam och hotade och våldtog flickorna, flera av dem under 15 år.

Mannen ska bland annat ha våldtagit en 13-årig flicka tre gånger vid olika tillfällen. Och vid våldtäkten av en 15-åring sa han "det är ingen idé att du gör motstånd". Utanför en fritidsgård i Blekinge våldtog han en annan 15-årig flicka. Under rättegången beskrev flickan hur hon flera gånger vädjade till mannen att sluta. Men 23-åringen fortsatte och skickade efteråt ett sms med texten: "förlåt :(".

23-åringen förekommer sex gånger i belastningsregistret och är tidigare dömd för att ha våldtagit en 18-årig flicka i Skåne. Detta berättade han för en av de målsägande flickorna när de satt på tåget – för att senare på kvällen våldta också henne.

Mannen nekar till alla anklagelser och menar att det bara är "en massa påståenden" från flickornas sida. Han medger emellertid att han haft sex med en av flickorna, men hävdar att hon varit med på det.

– Han är missnöjd med domen och har ombett mig att överklaga den vilket jag redan har gjort. Min klient yrkar på en frikännande dom, säger advokat Nils-Håkan Håkansson.

23-åringen ska förutom fängelsestraffet även betala 470 000 kronor i skadestånd till de fem flickorna.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela