Torsdag 22 Apr
Stockholm

Vakthärvan: Chefen fängslas - för skattebrott

Efter den uppmärksammade härvan på Push/Nivå kom domen på torsdagen - vaktchefen dömdes till 4,5 års fängelse, främst för ett fall av grovt skattebrott. Fem vakter friades helt, trots misstankar om systematisk misshandel på nattklubbarna.
Efter den uppmärksammade härvan på Push/Nivå kom domen på torsdagen - vaktchefen dömdes till 4,5 års fängelse, främst för ett fall av grovt skattebrott. Fem vakter friades helt, trots misstankar om systematisk misshandel på nattklubbarna. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Den uppmärksammade Push- och Nivå-härvan slutade med fängelse för tre av tolv åtalade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här är de sex vakter som fälls

• Ordningsvakt (och vaktchef), född 1979. Dömd till fyra år och sex månaders fängelse för misshandel, vållande till kroppsskada, olovligt förfogande, grovt skattebrott och dopningsbrott.

• Ordningsvakt (och vaktchef), född 1981. Dömd till sex månaders fängelse för misshandel.

• Entrévärd, född 1983. Dömd till tre månaders fängelse för misshandel.

• Entrévärd, född 1975. Dömd till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för misshandel och vapenbrott.

• Ordningsvakt, född 1975. Dömd till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för misshandel.

• Ordningsvakt, född 1986. Dömd till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel.

Ytterligare sex vakter frias.

GÖTEBORG. De stod åtalade för systematisk misshandel av kroggäster på nattklubbarna Push och Nivå på Avenyn i Göteborg. Men när domen i den så kallade vakthärvan kom på torsdagen stod det klart att endast vaktchefen - Alexander Ghalandari - och två av de anställda döms till fängelse.

Alexander Ghalandari döms till fyra och ett halvt år, något som främst beror på att han döms för grovt skattebrott. En vakt får sitta i fängelse i sex månader, en annan i tre. Tre ytterligare av de åtalade dömdes till villkorlig dom. Fem personer friades helt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela