Mannen kunde gripas 20 minuter efter att kvinnan påträffats död.
Mannen kunde gripas 20 minuter efter att kvinnan påträffats död. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Pojkvännen nekar till knivmordet

En 23-årig kvinna hittades knivmördad i ett villaområde Österåker i natt. Hennes pojkvän har anhållits misstänkt för mordet, men nekar till brott.


Vid 01-tiden i natt hittades en 23-årig kvinna mördad med en kniv i kroppen i ett villaområde i Österåker, norr om Stockholm. Strax därefter grep polisen en man i 25-årsåldern misstänkt för mord.

– De har haft en kärleksrelation men så vitt jag vet har de inte bott ihop, säger Anders Olsson vid Roslagspolisen till Nyheter24.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och sent i natt pågick fortfarande den tekniska undersökningen av kvinnans bostad. I dag ska polisen knacka dörr i området och hålla förhör med grannar.

Den misstänkte gärningsmannen förhördes tidigt på söndagsförmiddagen och anhölls därefter misstänkt för mord. Han har under det korta inledande förhöret förnekat brott och sagt att han hittade flickvännen död när han kom hem från krogen.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen, men endast för en rad mindre brott.

/
/
par
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.