29-åringen knivhöggs till döds i en gångtunnel, dock inte i denna.
1 av 2
29-åringen knivhöggs till döds i en gångtunnel, dock inte i denna.
Just nu sitter två personer, en 26-årig kvinna och en 37-årig man, häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Men åtalet kommer att dröja.
2 av 2
Just nu sitter två personer, en 26-årig kvinna och en 37-årig man, häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Men åtalet kommer att dröja. - Foto: Fredrik Persson/SCANPIX

Åtal ännu avlägset för gångtunnelmordet

Natten till juldagen mördades en man i Kristinehamn. Två har suttit häktade i flera veckor, men ännu finns det inte tillräckligt för ett åtal.


Mannens kriminella förflutna

I den 37-årige mannens belastningsregister finns ett fyrtiotal brott han dömts för. De första begick han redan som 16-åring och när han fyllt 20 dömdes han för första gången för ett våldsbrott - misshandel.

2004 dömdes han för första gången för grov misshandel efter att ha slagit en kvinna. Han har dömts för en handfull fall av misshandel och grov misshandel sedan dess.

I övrigt är 37-åringen även dömd för en stor mängd mindre brott, såsom olovlig körning, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och rattfylleri.

I början av december häktades han för misshandel och olaga hot men en vecka innan julaftonsmordet släpps han efter att åklagaren inte begärt någon omhäktning.

KRISTINEHAMN. Sedan snart en månad tillbaka sitter en 37-årig man och en 26-årig kvinna häktade i Kristinehamn, på sannolika skäl misstänkta för mord. Det var på natten till juldagen som en 29-årig man hittades död i en gångtunnel i den värmländska orten. Utredningen inleddes av chefsåklagare Tomas Olsson men nu har Kurt Runhäll tagit över. Och han behöver mer tid.

– Vi kommer inte att hinna färdigt med någon förundersökning som leder till åtal inom den tidsram vi fått, det vill säga till den 8 februari, säger han till Nyheter24.

Därmed kommer han att begära omhäktningar av de båda misstänkta.

Kvinnan dömd ett par gånger tidigare

Den 26-åriga kvinnan som häktades för tre veckor sedan har liksom den sedan tidigare häktade mannen ett kriminellt förflutet.

Hon har tidigare dömts för både misshandel och våld mot tjänsteman. Vid det sistnämnda brottet dömdes 26-åringen till skyddstillsyn. Detta bland annat på grund av problem med alkohol och droger.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att den 37-årige man som sedan tidigare sitter häktad behandlades på ett hem för kriminella narkomaner. Mordet inträffade efter att mannen inte omhäktats för en misstänkt misshandel.

Var på platsen - nekar till brott

Båda de misstänkta har bekräftat att de varit på platsen där mordet inträffat, men nekar till brott. Åklagaren Kurt Runhäll vill dock inte kommentera om de nekar till just mord eller till att de begått något brott överhuvudtaget.

/
/
/
/
/
tal
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.