SD:s Kent Ekeroth.
1 av 2
SD:s Kent Ekeroth. - Foto: Björn LarssonRosvall/Scanpix
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder
2 av 2
Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder - Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Efter hoten: Nu svarar Asylrörelsen på SD:s påhopp

Sajten Avpixlat uppmanade sina läsare att infiltrera Asylgruppen i Lund - för att kunna överlämna gömda flyktingar till polisen. Vilket fick Sverigedemokraterna att skriva en motion om att gör det olagligt at hjälpa illegala flyktingar. Nu svarar Asylrörelsen.


Avpixlat - nya Politiskt Inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerade inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censurerades av etablerade medier. Sajten lade stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

Avpixlat har tagit över där PI slutade.

SD:s debattinlägg

"Vi har för detta ändamål lagt en motion i Sveriges riksdag som skulle göra det olagligt att gömma illegala invandrare precis som det idag är olagligt att hjälpa andra brottslingar. Utöver det har vi i vår budget tillsatt ytterligare 140 miljoner kronor till polisen för att intensifiera arbetet med att hitta och utvisa de som uppehåller sig i vårt land utan tillstånd.", skriver Kent Ekeroth och Björn Söder på SVT.se.

Det var i mitten av januari som sajten Avpixlat publicerade ett inlägg på med en uppmaning till läsarna att infiltrera Asylgruppen i Lund. Tillvägagångssättet skulle vara att utge sig för att vilja ta emot flyktingar - för att sedan överlämna dem till polisen.

– Det har kommit in två, tre mejl med töntiga försök att försöka infiltrera oss. Det var ganska patetiskt alltihop. Beskrivningar av folk som hade ett hus i Norrland och vars favoritbok var "Mein Kampf", säger Pontus på Asylrörelsen till Nyheter24.

Efter starka reaktioner på den rasistiska sajten Avpixlats uppmaning till sina läsare att infiltrera Asylgruppen Lund, som enligt Avpixlat bedriver kriminell verksamhet genom att gömma flyktingar, så har Sverigedemokraterna lämnat in en motion om att gör det olagligt att gömma flyktingar.

På onsdagen publicerade de en debattartikel på SVT, undertecknad Kent Ekeroth (SD), ledamot i riksdagens justitieutskott och Björn Söder (SD), suppleant i riksdagens justitieutskott och ledamot i polisstyrelsen i Skåne. De skriver att Asylgruppen har nära samröre med vänsterextremistiska grupper som inte respekterar lagar och regler.

På torsdagen valde representanter från Asylgruppen att svara på sverigedemokraternas debattinlägg.

"Att skriva att de som har reella skyddsbehov får uppehållstillstånd, att Sverige har en generös asylpolitik och att papperslösa flyktingar är brottslingar är att fara med osanning. Ett sådant uttalande kan bara grunda sig i okunskap".

"Att kriminalisera solidaritet med personer vars mänskliga rättigheter kränkts av svenska myndigheter och som lever i en extremt utsatt situation är ett oacceptabelt och odemokratiskt förslag. Det är fullkomligt inhumant. Det är skamligt", skriver Annika Barnard och Erik Haking från Asylgruppen Lund, på SVT.se.

Efter Avpixlats uppmaning inkom det ett antal hot och rasistiska smädelser till Asylgruppen. Gruppen har tvingats skärpa säkerheten och bara ett fåtal personer vet var de befinner sig.

Blev ni rädda efter hoten?

– Det var väl lite olika en del vet vad de här sidorna går för, medan en del andra tyckte att det var jobbigt med så mycket hat, säger Pontus på Asylgruppen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!