En 36-årig man kopplad till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels högg trebarnspappan rakt i hjärtat.
En 36-årig man kopplad till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels högg trebarnspappan rakt i hjärtat. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Hells Angels-prospect får 12 års fängelse för High Chaparral-mordet

"Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död."


Bevisen som fällde 36-åringen

Enligt polisen fann de mordvapnet, en kniv, i närheten av mordplatsen. Vid en undersökning av kniven på Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) har man hittat blod från målsäganden på knivbladet.

På knivskaftet har man funnit DNA-spår från den tilltalade 36-åringen. SKL har vid sin undersökning av däcken på målsägandens bil funnit DNA-spår från målsäganden i snittet på ett av däcken.

Detta innebär att samma kniv använts för att först sticka trebarnspappan i bröstet och därefter i bilens däck.

Händelseförloppet var kortvarigt och ett vittne har uppskattat det till ca 15 sekunder. Det mycket snabba händelseförloppet har lett till slutsatsen att samma person, dvs. den tilltalade, höll i kniven hela tiden, menar tingsrätten.

Mannen dömdes till 12 års fängelse. En dom som nu överklagats till hovrätten

JÖNKÖPING. Den 36-årige mannen som åtalats dömdes på fredagen till tolv års fängelse för det brutala knivmordet på den 40-årige trebarnspappan vid High Chaparral i somras.

Mannen som är ett så kallat prospect till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels ska ha dödat 40-åringen med knivhugg i hjärtat. Men redan i september förra året kunde Nyheter24 avslöja viktiga detaljer kring mordet efter att ha pratat med ett nyckelvittne.

– Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död, sa nyckelvittnet Lis Bergman till Nyheter24.

Dödade mannen i hans bil

"Knivöverfallet inträffade när målsäganden i sin bil åkte in på Hells Angels område på High Chaparral camping tillsammans med några andra personer. Frågan i målet har varit om den tilltalade var den som utdelade knivsticken. Den tilltalade har genom hela rättegången varit tyst och inte berättat något. Tingsrätten har därför fått utgå ifrån vad som i övrigt kommit fram under rättegången." - skriver Jönköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

Pekade ut 36-åringen

Enligt tingsrätten ska två personer som var med målsäganden på platsen ha pekat ut den tilltalade och vittnat om att den 36-årige mannen i anslutning till händelsen hotat dem med en kniv. I samband med det verbala hoten frågade han även dem om de också de ”smaka på kniven”.

En av dessa ska även ha sett den tilltalade sticka en kniv i ett av däcken på målsägandens bil.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.