Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hells Angels-prospect får 12 års fängelse för High Chaparral-mordet

- 03/02/2012, 14:42 -
En 36-årig man kopplad till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels högg trebarnspappan rakt i hjärtat.

En 36-årig man kopplad till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels högg trebarnspappan rakt i hjärtat.

Drago Prvulovic / SCANPIX /

"Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död."

JÖNKÖPING. Den 36-årige mannen som åtalats dömdes på fredagen till tolv års fängelse för det brutala knivmordet på den 40-årige trebarnspappan vid High Chaparral i somras.

Mannen som är ett så kallat prospect till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels ska ha dödat 40-åringen med knivhugg i hjärtat. Men redan i september förra året kunde Nyheter24 avslöja viktiga detaljer kring mordet efter att ha pratat med ett nyckelvittne.

– Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död, sa nyckelvittnet Lis Bergman till Nyheter24.

Dödade mannen i hans bil

"Knivöverfallet inträffade när målsäganden i sin bil åkte in på Hells Angels område på High Chaparral camping tillsammans med några andra personer. Frågan i målet har varit om den tilltalade var den som utdelade knivsticken. Den tilltalade har genom hela rättegången varit tyst och inte berättat något. Tingsrätten har därför fått utgå ifrån vad som i övrigt kommit fram under rättegången." - skriver Jönköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

Pekade ut 36-åringen

Enligt tingsrätten ska två personer som var med målsäganden på platsen ha pekat ut den tilltalade och vittnat om att den 36-årige mannen i anslutning till händelsen hotat dem med en kniv. I samband med det verbala hoten frågade han även dem om de också de ”smaka på kniven”.

En av dessa ska även ha sett den tilltalade sticka en kniv i ett av däcken på målsägandens bil.