Outlaws är ett internationellt kriminellt MC-gäng.
1 av 5
Outlaws är ett internationellt kriminellt MC-gäng.
Enligt Nyheter24:s källor har 19-åringen tidigare varit medlem i Black Cobra.
2 av 5
Enligt Nyheter24:s källor har 19-åringen tidigare varit medlem i Black Cobra. - Foto: BARDUR EKLUND / SCANPIX
19-åringen var på platsen tillsammans med medlemmar ur Outlaws.
3 av 5
19-åringen var på platsen tillsammans med medlemmar ur Outlaws. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Mordet vid gatuköket är ett "gangstermord" enligt polisen.
4 av 5
Mordet vid gatuköket är ett "gangstermord" enligt polisen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Här sköts 19-åringen ihjäl.
5 av 5
Här sköts 19-åringen ihjäl. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Fyra anhållna för "gangstermord" i Malmö

UPPDATERAD. Männen som är anhållna i sin frånvaro greps på torsdagskvällen.


"Det är ett gangstermord"

Enligt Bo Lundqvist, kommissarie vid länskriminalen, ska den avrättade 19-åringen har varit etablerad inom flera nationella och internationella gäng.

– Det här är vad vi kaller ett gangstermord. Vi har bra uppgifter att arbeta med och vi fortsätter att jobba med personkretsen kring honom, sa Bo Lundkvist, till Nyheter24 veckan efter mordet.

Läs mer om mordet här.

MALMÖ. Polisen har anhållit fyra personer, 34, 30, 27 och 21 år gamla, för mordet på en 19-åring på Lönngatan den 21 augusti förra året.

Enligt polisens dygnsrapport är de fyra anhållna varav den första greps vid 16-tiden på torsdagen. I samband med gripandena har husrannsakningar genomförts på två adresser och i ett antal fordon.

"Alla nekar till brott"

Samtidigt väcktes även misstankar om vapenbrott och narkotikabrott. Ett vapen ska även ha tagits i beslag.

– Alla fyra är nu misstänkta för mord på sannolika skäl. Alla nekar till brott, säger polisens informatör Anders Lindell på presskonferensen.

Enligt polisen har de vittnesuppgifter från både före, under och efter brottet. De säger sig även ha en klar bild av vad som har hänt och varför det hände.

Det finns också fler misstänkta i den här dödsskjutningen. Men det är enligt polisen är de bara misstänkta för skyddande av brottsling.

"Han var medlem i Black Cobra"

19-åringen, som enligt Nyheter24:s källor tidigare haft kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra, sköts ihjäl vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Vid mordtillfället ska dock 19-åring varit på platsen med två personer ur det kriminella MC-gänget Outlaws.

I utredningen har två personer tidigare anhållits och häktats. De släpptes dock i december av åklagaren, men beskrevs fortfarande som misstänkta. Det är dock oklart om det är samma personer som nu har gripits.

Två av de fyra männen ska enligt polisen vara dömda för brott tidigare.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

1 timme sedan
Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.