Kanske vill du hellre köpa en present till någon av dina nära och kära?
1 av 3
Kanske vill du hellre köpa en present till någon av dina nära och kära? - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Eller göra som alla andra och köpa rosor, även fast priset skjuter i höjden.
2 av 3
Eller göra som alla andra och köpa rosor, även fast priset skjuter i höjden. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Globen färgas röd på tisdagskvällen för att fler ska ge blod. Det är bara en av alla aktiviteter som du kan syssla med på alla hjärtans dag.
3 av 3
Globen färgas röd på tisdagskvällen för att fler ska ge blod. Det är bara en av alla aktiviteter som du kan syssla med på alla hjärtans dag. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Rosor, konst för singlar eller blodgivning - hur firar du alla hjärtans dag?

Om du är ensam kan du gå för halva priset på konstutställning. Annars kan du göra som alla andra och köpa rosor.


Andra aktiviteter runtom i landet

"Alla hjärtan mot mobbning" - hela landet

Drop-in-vigsel - Bjursås

Flashmob för välfärden av Akademikerförbundet SSR - Stockholm

Elitserieishockey - Växjö, Sundsvall, Stockholm, Göteborg, Linköping, Gävle

STOCKHOLM. Den 14 februari innebär inte bara kärleksyttringar och geléhjärtan. Det genomförs även en del både djupare och mer storslagna aktiviteter, till exempel i huvudstaden.

Globen, som vanligtvis lyser upp de södra delarna av Stockholm i olika färger, kommer på tisdagen att färgas helt röd. Det är en hyllning till alla de som ger blod men också en uppmaning till fler i staden att göra detsamma.

– Eftersom Stockholm växer behöver vi ungefär 18.000 fler blodgivare i länet för att möta behoven, säger Lottie Furugård, kommunikationsansvarig på Blodcentralen i Stockholm i ett pressmeddelande.

En ros kan stå dig dyrt

Bonniers konsthall, också i Stockholm, har valt ett annat grepp på alla hjärtans dag. I en reklamkampanj konstaterar de att dagen inte är till för alla och erbjuder sedan ensamma halva priset på inträdet till en konstutställning. Är du sugen på en romantisk ensamdejt är detta med andra ord något för dig.

Om man i stället vill vara som alla andra kan man gå till närmaste blomsterbutik och köpa ett gäng rosor. Försäljningen av den ädla blomman ökar drastiskt men det kan stå dig dyrt. Enligt Metro ökar priset på en medelstor ros från 30 kronor till cirka 65 kronor i samband med alla hjärtans dag.

"Här är det alla hjärtans dag varje dag"

För vissa går dock verksamheten och livet vidare som vanligt. På umo.se (ungdomsmottagning på nätet), där man dagligen möter ungdomar som har frågor om kärlek, sex, kroppen och livet, märker man ingen skillnad på frågorna denna dag.

– Här är det alla hjärtans dag varje dag, säger Lotta Nordh Rubulius på UMO till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
UMO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.