Polisens utredare kommer att rapportera in till åklgaren under måndagen.
1 av 3
Polisens utredare kommer att rapportera in till åklgaren under måndagen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Mannen som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för flera våldtäkter och olaga hot är i 30-årsåldern och kommer från Göteborg.
2 av 3
Mannen som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för flera våldtäkter och olaga hot är i 30-årsåldern och kommer från Göteborg. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Åklagaren vill inte säga om det handlar om överfallsvåldtäkter.
3 av 3
Åklagaren vill inte säga om det handlar om överfallsvåldtäkter. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Därför är åklagaren knäpptyst: "Media är första statsmakten"

En man misstänks ha våldtagit och hotat flera personer i Karlstad. Men trots att övergreppen begicks för en månad sedan vägrar utredarna berätta vad som har hänt.


Häktad på den starkaste graden av misstanke

Enligt häktningsframställan ska mannen ha genomfört våldtäkterna för ungefär en månad sedan i januari. Men trots att det har gått en dryg månad vill inte åklagaren berätta något om mannen som sitter häktad på den starkare graden "sannolika skäl".

KARLSTAD. En man i 30-årsåldern sitter sedan den 9 februari häktad på sannolika skäl misstänkt för flera våldtäkter. Nyheter24 har, liksom andra medier, gång på gång sökt åklagaren för att få reda på mer om de grova brotten men mötts av kompakt tystnad. Tills nu.

– Jag ska vara helt ärlig med dig. Massmedia är inte längre tredje statsmakten. Ni är första statsmakten och har en ofantlig makt. Och vi vet ju alla att det som skrivs i tidningarna inte alltid är helt sant, säger Jan-Eric Nyman, kammaråklagare, till Nyheter24.

Det är ju därför vi söker dig, för att få rätt information?

– Ja, men jag kan inte lämna ut något.

Åklagaren kommer under måndagen att jaga polisens utredare för att få en avrapportering i fallet. Det lilla som hitills är känt är att man är från Göteborg och även är misstänkt för olaga hot, rapporterar Värmlandsnytt.

Om våldtäkterna är överfallsvåldtäkter eller ej vill inte heller åklgaren svara på. Vad som föranleder hemlighetsmakeriet i just detta ärende är inte heller känt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.