Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Reinfeldt i "Caremablöja"

- 22/02/2012, 17:23 -
Konstnären hoppas att bilden ska väcka politisk debatt.

Konstnären hoppas att bilden ska väcka politisk debatt.

Elisabeth Ohlson Wallin

Konstnären Elisabeth Ohlson Wallin har gjort en uppmärksammad satirisk bild föreställandes statsminister Fredrik Reinfeldt i en kissfylld blöja.

Bilden publicerades i den socialdemokratiska tidsskriften Tiden och Ohlson Wallin fick idén efter den så kallade Caremaskandalen.

– Jag vill att man ska känna samma äckelkänsla som att vara tvungen att ligga på ett vårdhem med en obytt blöja, säger Ohlson Wallin.

Somliga har uppfattat bilden som både fyndig och rolig, medan andra anser den vara vidrig och vulgär. Ohlson Wallin menar att syftet är att skapa politisk debatt.

– Jag vill väcka känslor. Det har i vår tid blivit fult att prata känslor och det är just känslor som måste till i politiken. Den är iskall just nu, säger Ohlson Wallin till Nyheter24.

Konstnären säger att hon hoppas att Fredrik Reinfeldt tål satiren och att han förstår att det är ett angrepp på hans politik snarare än hans person.

– Om någon skulle göra en sådan bild av mig så skulle jag naturligtvis innerst inne bli ledsen, jag tror nog att han blir arg men han kanske skrattar åt den om tio år, avslutar Ohlson Wallin.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har valt att inte kommentera bilden.