Måndag 27 Jun
Stockholm

Dödshotade personalen för en semla - greps tack vare Nyheter24

Att semlorna tagit slut på en Konsumbutiken i Gävle blev för mycket för en kund.
1 av 2
Att semlorna tagit slut på en Konsumbutiken i Gävle blev för mycket för en kund. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Polisen Mikael Hedström grep mannen på lunchen då han kände igen mannen från övervakningsbilderna.
2 av 2
Polisen Mikael Hedström grep mannen på lunchen då han kände igen mannen från övervakningsbilderna. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

"Han sa till mig att han ville be personalen om ursäkt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fastnade på butikens övervakningskamera

Mannen avslöjades av butikens övervakningskameror. Enligt Konsums säkerhetschef Leif Törnqvist anmälde en kvinna som arbetar på butiken 67-åringen då han dödshotat henne.

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden på fettisdagen. Mannen kunde gripas vid lunchtid på fredagen.

GÄVLE. Den 67-årige mannen, som dödshotade personalen på en Konsumbutikfettisdagen när han inte fick sin semla, är gripen - tack vare Nyheter24.

Efter att Nyheter24 uppmärksammat Mikael Hedström, informationsansvarig på polisen i Gävle, på att det fanns bilder från butikens övervakningsfilmer på mannen, blev han nyfiken och tog en titt på dem innan fredagslunchen. Det visade sig vara ett lyckat drag.

– Jag vill tacka dig för att du väckte liv i mig. När jag gick ut på lunchen kände jag igen den här mannen och han är nu gripen. Han erkände allt på en gång, säger Mikael Hedström, till Nyheter24.

Nyheten som uppmärksammades först i Gefle Dagblad väckte stor uppmärksamhet. Polisen hade dock på fredagsförmiddagen inga klara spår efter mannen. Tills Mikael Hedström själv rykte in.

– Han sa till mig att han ville be personalen om ursäkt. Men det är inte riktigt läge att göra det nu, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.