En pastor påstod att flickan hade en orm i sin mage.
En pastor påstod att flickan hade en orm i sin mage. - Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Åtalas för häxtortyr mot flicka

En flicka blev under ett års tid utsatt för extrem tortyr. Svält, misshandel och psykisk nedbrytning. Hennes pappa och styvmamma påstod att hon var en häxa och ville fördriva demonerna.


BORÅS. Svält, tortyr och psykisk misshandel blev flickans vardag i vad som kan vara den värsta häxhistorien i Sverige sen medeltiden. Nu åtalas de som utsatte flickan för den brutala häxtortyren.

Mardrömmen började 2009 när flickan blev sjuk i influensa. Hennes styvmamma trodde att symptomen visade att flickan var en häxa som spred olycka och sjukdomar. Pappan och styvmamman började då att systematiskt misshandla flickan.

Låstes in fastbunden i sitt rum

Hennes småsyskon förbjöds att kalla henne vid namn och alla i familjen tilltalade henne som "häxa". Styvmamman klippte av håret på flickan eftersom hon trodde att det var ormar. Flickan fick inte leva med familjen, hon låstes in fastbunden i sitt rum. När styvmammans åtgärder mot "häxeriet" misslyckades kontaktade hon en pastor i Borås. Det var då som den brutala utdrivningsprocessen började.

Brändes med glödgad kniv

"Demonutdrivningarna kunde pågå i flera dagar och under de här dagarna fick flickan ingen mat eller vatten. Anledningen till att flickan inte fick någon mat och vatten var för att hon då skulle ge näring åt demonerna", står det i förundersökningsprotokollet. Under utdrivningen sparkade församlingsmedlemmar på flickan och under tortyrliknande förhör brändes hon med en glödgad kniv, skriver Expressen.

Lever numera på ett fosterhem

Trots tortyren trodde styvmamman att demonerna fortfarande var kvar. Då uppsökte hon en kvinnlig pastor i Malmö. Den pastorn sa att flickan hade en orm i sin mage. Under fyra nätter ska församlingsmedlemmarna ha torterat flickan. En man ställde sig på flickans mage och borrade in sina tånaglar i den.

Flickan flyttade 2005 från sitt hemland till sin pappa och hans nya kvinna i Borås. Ända från början har styvmamman slagit och sparkat flickan. Sen 2010 lever flickan på ett fosterhem.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.