Tisdag 11 Maj
Stockholm

Åtalas för häxtortyr mot flicka

En pastor påstod att flickan hade en orm i sin mage.
En pastor påstod att flickan hade en orm i sin mage. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

En flicka blev under ett års tid utsatt för extrem tortyr. Svält, misshandel och psykisk nedbrytning. Hennes pappa och styvmamma påstod att hon var en häxa och ville fördriva demonerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. Svält, tortyr och psykisk misshandel blev flickans vardag i vad som kan vara den värsta häxhistorien i Sverige sen medeltiden. Nu åtalas de som utsatte flickan för den brutala häxtortyren.

Mardrömmen började 2009 när flickan blev sjuk i influensa. Hennes styvmamma trodde att symptomen visade att flickan var en häxa som spred olycka och sjukdomar. Pappan och styvmamman började då att systematiskt misshandla flickan.

Låstes in fastbunden i sitt rum

Hennes småsyskon förbjöds att kalla henne vid namn och alla i familjen tilltalade henne som "häxa". Styvmamman klippte av håret på flickan eftersom hon trodde att det var ormar. Flickan fick inte leva med familjen, hon låstes in fastbunden i sitt rum. När styvmammans åtgärder mot "häxeriet" misslyckades kontaktade hon en pastor i Borås. Det var då som den brutala utdrivningsprocessen började.

Brändes med glödgad kniv

"Demonutdrivningarna kunde pågå i flera dagar och under de här dagarna fick flickan ingen mat eller vatten. Anledningen till att flickan inte fick någon mat och vatten var för att hon då skulle ge näring åt demonerna", står det i förundersökningsprotokollet. Under utdrivningen sparkade församlingsmedlemmar på flickan och under tortyrliknande förhör brändes hon med en glödgad kniv, skriver Expressen.

Lever numera på ett fosterhem

Trots tortyren trodde styvmamman att demonerna fortfarande var kvar. Då uppsökte hon en kvinnlig pastor i Malmö. Den pastorn sa att flickan hade en orm i sin mage. Under fyra nätter ska församlingsmedlemmarna ha torterat flickan. En man ställde sig på flickans mage och borrade in sina tånaglar i den.

Flickan flyttade 2005 från sitt hemland till sin pappa och hans nya kvinna i Borås. Ända från början har styvmamman slagit och sparkat flickan. Sen 2010 lever flickan på ett fosterhem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela