De tände eld på föräldrarnas hus och lämnade dem för att dö.
1 av 3
De tände eld på föräldrarnas hus och lämnade dem för att dö. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
De drogade föräldrarna innan de tände eld på huset. Det sovande paret kunde dock räddas ur lågorna i sista stund.
2 av 3
De drogade föräldrarna innan de tände eld på huset. Det sovande paret kunde dock räddas ur lågorna i sista stund. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Paret drogade flickvännens föräldrar och hade flyktplanen klar. Men de åkte fast och har nu dömts av Solna tingsrätt.
3 av 3
Paret drogade flickvännens föräldrar och hade flyktplanen klar. Men de åkte fast och har nu dömts av Solna tingsrätt. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Försökte bränna upp föräldrarna - för arvet

Ett par drogade kvinnans föräldrar och tände eld på deras lägenhet - nu har de båda fällts för brotten.


Rättspsykiatrisk undersökning

Undersökningen ska fastställa om det finns skäl att överlämna en person till psykiatrisk vård i stället för fängelse. Den kan, som i det aktuella fallet, genomföras efter att domstolen funnit den åtalade skyldig. Då presenteras domen genom den rättspsykiatriska undersökningen.

SOLNA. En 28-årig man och hans flickvän hade sin plan uttänkt. Resan till Buenos Aires var bokad och en syndabock utsedd. Sedan försökte paret droga ner kvinnans föräldrar och tända eld på deras lägenhet - allt för att få ut flickvännens arv.

De tände eld på sju olika ställen i bostaden, enligt Metro. De neddrogade föräldrarna skulle ha dött om det inte vore för att grannar tidigt kände röklukten och kunde larma så att föräldrarna räddades i sista stund.

Nu har paret dömts för försök till mord och grov mordbrand i Solna tingsrätt. De döms också för falsk tillvitelse efter falska vittnesmål.

Skulle få sommarstuga och bostadsrätt

Enligt åklagaren Andreas Nybergs uppgifter till Metro ska motivet ha varit att få tillgång till en bostadsrätt, en sommarstuga och en livförsäkring som skulle tillfalla flickvännen om hennes föräldrar dog.

Paret ska nu genomgå en rättpsykiatrisk undersökning innan dom faller tidigast om en månad.

Arv
/
Dom
/
/
/
par
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!