Polisen anträffade Håkan Ingerwald strax före åtta på onsdagskvällen. Bilden är från en annan händelse.
1 av 2
Polisen anträffade Håkan Ingerwald strax före åtta på onsdagskvällen. Bilden är från en annan händelse. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
58-åringen uppger själv att han har blivit kidnappad.
2 av 2
58-åringen uppger själv att han har blivit kidnappad. - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Misstänkt kidnappning bakom 58-årings försvinnande

"Vi fick uppgifter från honom att han varit bortförd."


Blodspår i hemmet

Påskallavik ligger bara tio mil från hemmet i Växjö där man tidigare hittat blodstänk på trappan till huset. Det var hantverkaren Daniel Vasuianu som upptäckte att 58-årige Håkan var försvunnen i måndags morse. Hantverkaren hade varit i huset för att arbeta med källaren. Vid elvatiden på dagen i måndags ringde han sedan Håkan för att fråga om en sak.

När han inte insvarade provade han med hans fru i stället som uppgav att hennes man troligtvis bara låg och sov på övervåningen. När han sedan inte hittade Håkan, men väl hans morgontofflor på marken utanför huset tillsammans med tidningen och ett reklamhäfte, blev han orolig.

PÅSKALLAVIK. Försvunne Håkan Ingerwald, 58, är hittad vid liv. Enligt honom själv har han varit kidnappad.

Håkan, som försvann i måndags från sitt hem, sågs vid 19.30-tiden på onsdagskvällen gående på en gata i Påskallavik - bara tio mil från hemmet i Växjö. Strax före åtta på kvällen anträffade polisen 58-åringen - medtagen och skadad.

– Men vi kunde prata med honom. Vi fick uppgifter från honom att han varit bortförd, säger Robert Loeffel, informationschef vid Kronobergspolisen, till Aftonbladet.

Håkan Ingerwald fördes sedan till sjukhuset i Kalmar med ambulans. De anhöriga underrättades senare på kvällen.

– Jag har precis fått höra, det enda jag vet är att han är vid liv, det är naturligtvis en stor lättnad för oss, säger Bengt Ingerwald till Aftonbladet.

Polisen brottsrubricering om människorov kvarstår.

– Vi har ingen anledning att förändra den rubriceringen, säger Robert Loeffel, till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!