Två knivskärningar i Göteborg

Två män knivskars i eftermiddags i Majorna i Göteborg. En man har gripits.


Två män knivskars på fredagseftermiddagen i stadsdelen Majorna i Göteborg. Polisen vet ännu inte om knivskärningarna har med varandra att göra, men för en av dem har en man gripits misstänkt för att ha varit den som höll i vapnet.

Första larmet till polisen kom via flera samtal till SOS Alarm om en blödande man som låg på parkeringsplatsen i närheten av restaurangen Sjömagasinet.

När polisen kom fram kunde man ganska snabbt gripa en person efter kontakt med vittnen. Ytterligare en person tros ha varit inblandad i bråket, men har inte gripits.

Strax därpå kom larm om ytterligare en knivskuren man, nu vid Mariaplan, i närheten av parkeringsplatsen där det första dramat utspelats. På Mariaplan låg en man med knivskador i ryggen, enligt polisen.

De knivskurna männen fördes till Sahlgrenska sjukhuset. Hur svårt skadade de är, är oklart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.