Strax efter att Avicii gått på rasade läktaren.
1 av 5
Strax efter att Avicii gått på rasade läktaren. - Foto: Pressbild
En är allvarligt skadad.
2 av 5
En är allvarligt skadad. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Minst 30 personer föll igenom hålet som öppnades på läktaren i Globen.
3 av 5
Minst 30 personer föll igenom hålet som öppnades på läktaren i Globen. - Foto: Privat
Konserten återupptogs aldrig och kvällens andra konsert har ställts in.
4 av 5
Konserten återupptogs aldrig och kvällens andra konsert har ställts in.
Ambulanser hämtade de skadade.
5 av 5
Ambulanser hämtade de skadade.

Globen kontrolleras för att undvika nytt ras

Runt 30 personer föll när en läktare gick sönder i Globen under en konsert med Avicii. En trasig bult sägs vara orsaken till olyckan. Inspektörer har kontrollerat läktarna inför konserten i kväll.


Meddelande från arrangören:

"Arrangören har i samråd med polisen beslutat sig för att ställa in kvällskonserten den 2 mars. Detta med anledning av den olycka som skedde på eftermiddagens föreställning 2 mars, där en av de uppbyggda plattformarna gav vika som ledde till personskador. Arrangören kommer att försöka att hitta ett nytt datum, så alla besökare uppmanas att behålla sin biljett. Biljetterna kan också återköpas på samma ställe där biljetten köptes. I nuläget påverkas inte morgondagens konsert. Vi uppdaterar informationen löpande. SPG Live och Stockholm Globe Arenas beklagar det inträffade."

STOCKHOLM. Minst sex personer har skadades allvarligt efter att en läktare rasat i Globen under fredagens Avicii-konsert. Ett stort hål öppnades på läktaren som ledde till ett fritt fall på mellan 4-5 meter. Olyckan inträffade strax efter att Avicii gått på scenen inför runt 6.700 åskådare vid 19.50-tiden. De flesta av de 30-tal skadade är minderåriga.

"Shit hörde att en av plattorna rasade, hoppas verkligen att ingen skadat sig allvarligt!", skrev Avicii på Twitter.

26 skadade ungdomar fördes med ambulans och polisbil till Södersjukhuset och Karolinska sjukhuset i Huddinge enligt SOS Alarm. En ung tjej är allvarligt skadad, men inte med livshotande skador som det tidigare rapporterats om. Hon var enligt polisen inte vid medvetande efter fallet.

Trasig bult kan ha orsakat olyckan

Olyckan inträffade när aluminiumbalkar som bar upp plattformen gav vika. En trasig bult sägs vara orsaken till olyckan, enligt arrangören SPG Live.

– Det var en gradäng som rasade under en konsert med Avicii. I falllet drogs det med ett 30-tal personer. Det här var en matinéföreställning så åldersgränsen var 13 år, säger KC-befäl Stefan Nordenmark, vid Länskommunikationscentralen till Nyheter24.

Avicii: "Håller er informerade"

Många personer chockades och flera anhöriga kom till platsen.

– Händelsen ska dokumenteras och vi ska naturligtvis utreda varför folk har skadats, säger Stefan Nordenmark.

En förundersökning om vållande till kroppsskada är inledd.

Den konsert som pågick under olyckan skulle sluta 20.00 och återupptogs inte. Enligt programmet skulle Avicii även spela klockan 22.00. Men även den konserten ställdes in, meddelar arrangörerna SPG Live.

"Fick precis höra att kvällens andra show blev inställd, försöker fortfarande få reda på vad som händer, håller er alla uppdaterade.....", skriver Avicii själv på Twitter.

Lördagens konsert kommer att genomföras. Men vissa delar av arenan kommer att förändras för att undvika en ny olycka. Experter har under dagen kontrollerat säkerheten på arenan. Arrangören vill inte spekulera i vad som kan ha orsakat raset, utan vill invänta polisutredningen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!