Blommoch och värmeljus vid den plats där statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. Bilden är från den 28 februari 2012, på dagen 25 år efter mordet.
1 av 2
Blommoch och värmeljus vid den plats där statsminister Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. Bilden är från den 28 februari 2012, på dagen 25 år efter mordet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Polisen anträffade 58-åringen strax före åtta på onsdagskvällen – 62 timmar efter försvinnandet. Bilden är från en annan händelse.
2 av 2
Polisen anträffade 58-åringen strax före åtta på onsdagskvällen – 62 timmar efter försvinnandet. Bilden är från en annan händelse. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Fejkade kidnappning – är nu aktuell i Palmeutredningen

Mannen hittades nerkyld med ihoptejpade händer – säger att han iscensatt försvinnandet själv. Nu kan han förhöras av Palmeutredarna.


58-åringen försvann från sitt hem i Växjö i måndags. När hans familj fann blod i trappen misstänkte de att han utsatts för brott och kontaktade polis. En sökning inleddes och på onsdagskvällen fann man mannen i Påskallavik, 14 mil från hemmet. Han var svårt nerkyld, saknade skor och hade händerna ihoptejpade. För polisen berättade han att han blivit bortförd av flera personer som bundit och misshandlat honom, det skriver Aftonbladet.

Men i går kväll ringde han till polisen och uppgav att allt han tidigare sagt inte stämmer. Han har förklarat att han cyklat iväg och sovit i skogen. Enligt polisen har han lämnat en förklaring till sitt agerande, men polisen vill av hänsyn till hans familj inte berätta mer.

Kan förhöras om Palmemordet

Polisen har avskrivit alla brottsmisstankar rörande försvinnandet. Men nu kan 58-åringen komma att förhöras om Palmemordet. Han har för polisen berättat att han sitter på information om mordet och enligt Expressen har han tidigare sagt till sina anhöriga att om något händer honom så har det med Palmemordet att göra.

– Ja, han har uppgivit att han vet saker om Palmemordet. Alla tips om Palmemordet tas på högsta allvar. Palmeutredarna gör alltid så att de tar in informationen, värderar den och sedan görs en bedömning om de ska gå vidare eller inte, säger Varg Gyllander, pressekreterare hos Rikskriminalpolisen, till Nyheter24.

Polisen vill inte säga vad för slags uppgifter 58-åringen kommit med. Nu ska utredarna ta ställning till om uppgifterna är så pass seriösa att mannen ska förhöras.

/
Man
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

2 timmar sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.