Söndag 24 Okt
Stockholm

28-åring erkänner knivattacken på 10-årig flicka

Mannen flydde till Spanien efter attacken. Efter åtta dagar överlämnade han sig till spansk polis.
1 av 2
Mannen flydde till Spanien efter attacken. Efter åtta dagar överlämnade han sig till spansk polis. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Polisen letar spår på platsen där flickan skars i halsen.
2 av 2
Polisen letar spår på platsen där flickan skars i halsen. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Den 28-åring som misstänks ha knivskurit en 10-årig flicka på en skolgård i Hjällbo erkänner att han attackerat flickan. Samtidigt kommer uppgifter om att han själv ringde SOS direkt efter attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

På måndagsförmiddagen den 6 februari överfölls en tioårig flicka utanför Bergsgårdsskolan i Hjällbo, nordost om Göteborg.

Hon skars i halsen och fördes till sjukhus svårt skadad med kniven fortfarande kvar i sig. Efter attacken letade polisen med flera patruller, inklusive hundar och helikopter, i området.

En vecka efter dådet påträffades en 28-årig man i Spanien. Han misstänks för brottet och häktades i sin frånvaro. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska han senare ha överlämnat sig själv till polisen.

Mannen har erkänt grov misshandel, men förnekar mordförsök eftersom han menar att han inte hade för avsikt att mörda flickan.

I dag häktades 28-åringen på sannolika skäl misstänkt för skolattacken på en 10-årig flicka i Göteborg. Mannen erkände att det var han som höll i kniven men menar att det rör sig om grov misshandel, inte mordförsök.

Det var den 6 februari som en 10-årig flicka skars i halsen utanför Bergsgårdsskolan i Hjällbo, nordost om Göteborg. Hon fördes till sjukhus med allvarliga skador och enligt läkare var hon bara var någon centimeter från döden.

Efter attacken sattes en stor polisinsats igång, men enligt Sveriges Radio hade insatsen kunnat undvikas. 28-åringen ringde nämligen SOS direkt efter attacken och berättade var han befann sig och att han gjort något hemskt. Men uppgiften nådde aldrig polisen. Under tiden hann mannen resa till Spanien där han efter åtta dagar överlämnade sig till polis. Varken SOS eller polisen vill kommentera uppgifterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela