Åtta personer, varav tre eller fyra barn, hölls instängda i en lägenhet i Malmö. Polisen lyckades förhandla ut mannen som hotade skada sig själv. Bilden är från en annan händelse.
Åtta personer, varav tre eller fyra barn, hölls instängda i en lägenhet i Malmö. Polisen lyckades förhandla ut mannen som hotade skada sig själv. Bilden är från en annan händelse. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Gisslandrama i Malmö efter familjebråk

Det började som ett lägenhetsbråk vid lunchtid på måndagen men utvecklades till ett gisslandrama. Vid 14-tiden var det över och en person kunde gripas.


Våldsdrabbad stadsdel

Malmöstadsdelen Fosie har tidigare blivit känt som en tämligen våldsam del av staden. Så sent som i februari utsattes den lokala polisstationen för ett bombattentat. I november 2011 utsattes en villa i samma område för en explosion.

MALMÖ. Ett gisslandrama utspelade sig i Malmöstadsdelen Fosie på måndagen. Polisen lyckades till slut få ordning på situationen och gripa den man som hotade skada sig själv. Enligt Sydsvenskan fanns åtta personer i lägenheten, varav tre eller fyra barn.

Ett larm inkom enligt vakthavande befälet Hans Nilsson vid 11.23 på måndag om ett lägenhetsbråk som sedan alltså utvecklat sig till en gisslansituation.

Är det någon form av familjedrama?

– Ja, det verkar så, initialt sett i alla fall, sa Nilsson till Nyheter24 när dramat pågick.

Kan det ha att göra med en vårdnadstvist eller liknande?

– Så mycket vet vi inte än, men det är just därför vi tagit kontakt med socialförvaltningen i Fosie för att be om eventuell hjälp.

Ett 30-tal enheter fanns på plats från polisen för att klara upp situationen. Förhandlarna tog kontakt med mannen genom brevinkastet. Sedan överlämnade han sig själv till polisen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.