Kvinnor som annonserat efter boende på internet eller i tidningar och alla har fått samtal från oseriösa personer som egentligen vill prata sex.
1 av 3
Kvinnor som annonserat efter boende på internet eller i tidningar och alla har fått samtal från oseriösa personer som egentligen vill prata sex. - Foto: Fredrik Sandberg/AP/Scanpix
Blocket.se är en webbsida där många letar bostad.
2 av 3
Blocket.se är en webbsida där många letar bostad. - Foto: Bertil Ericson/AP/Scanpix
I stället för en lägenhet får kvinnor sexuella trakasserier när de söker lägenhet.
3 av 3
I stället för en lägenhet får kvinnor sexuella trakasserier när de söker lägenhet. - Foto: Anders Wiklund/AP/Scanpix

Kvinnor extra utsatta på bostadsmarknaden

Unga kvinnor blir ofta utsatta för sexuellt ofredande i sökandet av en ny bostad.


Bostadskö-statistik:

I slutet av 2011 stod det ca 365 000 personer bara i Stockholms stads bostadskö.

Drygt hälften, 52 procent, av de som står i bostadskön är bosatta i Stockholms stad. Cirka 33 procent bor i övriga Stockholms län medan 15 procent är bosatta i övriga landet eller utomlands.

 

I jakten på en ny bostad blir ofta unga kvinnor utsatta för oseriösa människor som vill prata sex. Det visar en granskning av Västerbottensnytt som varit i kontakt med ett 20-tal unga kvinnor.

Flera av kvinnorna berättar att de ofta hinner lämna ut mycket information om sig själva innan de inser att personen de talar med är oseriös. En del kvinnor har blivit uppmanade att berätta om sitt sexliv.

- En kille har sms:at mig exakt som om jag hade lagt ut en kontaktannons och han skriver att han vill träffas, att jag verkar trevlig och att han vill bli min pojkvän och så vidare. Jag tycker det är obehagligt, säger en av de unga kvinnorna till Västerbottensnytt.

Kvinnorna uppmanar andra till att vara vaksam i sökandet av ny bostad. Nyheter24 har tidigare sökt andrahandslägenheter på Blocket.se vilket visade att många andrahandsvärdar inte är helt ärliga i sina bostadsannonser. 

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

1 timme sedan

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

2 timmar sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.