Den 49-årige mannen som mördades i Ronneby hyllas på en Facebookgrupp tillägnad prospects till MC-gänget Outlaws.
1 av 4
Den 49-årige mannen som mördades i Ronneby hyllas på en Facebookgrupp tillägnad prospects till MC-gänget Outlaws.
34-åringen kan komma att häktas på onsdagen av åklagare.
2 av 4
34-åringen kan komma att häktas på onsdagen av åklagare. - Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX
Polisen förnekar att ett nytt gängkrig är på väg att blossa upp i Blekinge.
3 av 4
Polisen förnekar att ett nytt gängkrig är på väg att blossa upp i Blekinge. - Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX
En 34-årig man sitter anhållen för knivmordet i Karlskrona. Mordoffret, en 46-årig man, tillhörde samma kriminella sfär. Båda är sedan tidigare kända av polisen.
4 av 4
En 34-årig man sitter anhållen för knivmordet i Karlskrona. Mordoffret, en 46-årig man, tillhörde samma kriminella sfär. Båda är sedan tidigare kända av polisen. - Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / SCANPIX

"Karlskronamordet ingen gänguppgörelse"

Polisen viftar bort medieuppgifter om ett nytt gängkrig.


49-åringen hedras på Facebook

En 49-årig man hittades död i Ronneby tisdagen den 13 mars, efter en misstänkt avrättning. På en Facebookgrupp tillägnad Outlaws-prospects hyllas och sörjs den döde mannen av flera medlemmar.

Läs mer om hur MC-gänget sörjer mordoffret i Ronneby här.

KARLSKRONA/RONNEBY. Polisen förnekar att ett nytt gängkrig är på väg att blossa upp i Blekinge. Detta trots att man den senaste tiden inlett två mordutredningar där både offer och gärningsman kopplas till den kriminella sfären och att medieuppgifter gjort gällande att det kan röra sig om just en gänguppgörelse.

I stället säger sig polisen ha en klar bild av vad som hände vid det ena mordet, när en 46-årig man knivskars till döds på lördagskvällen i Karlskrona.

– Det var inte en uppgörelse mellan två gäng utan att det handlar om ett bråk som urartade. Det finns flera personer på plats som vittnade om händelsen, säger Lotta Hansson, informatör på Blekingepolisen, till Nyheter24.

På söndagen greps en 34-årig man misstänkt för mordet.

– De hade vissa kopplingar till varandra via gäng, men jag vill inte gå in på det mer. Det råder förundersökningssekretess.

Det är sedan tidigare känt att den 49-årige man som avrättades med flera skott i Ronneby för en vecka sedan var ledare för det grovt kriminella MC-gänget Outlaws. Men att de två Blekingemorden skulle vara början på att nytt gängkrig förnekar man bestämt.

Polisen kan dock inte utesluta att de två morden hör ihop och nu jobbar man brett med två parallella utredningar.

– Det kan vi aldrig göra. Nästa steg är att förhör hålls med den 34-årige mannen och senast på onsdag ska åklgaren bestämma om han kommer häktas eller inte, säger Lotta Hansson.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!