Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärna på Youtube - men vad hände sen?

- 21/03/2012, 18:21 -
1 av 4

M. Spencer Green/Scanpix

2 av 4

Chris Pizello/Scanpix

3 av 4

Leif R. Jansson/Scanpix

4 av 4

Seth Wenig/Scanpix

Syskonbråk, skönsång och kesoburkar. De blev kända via Youtube - men vad hände sen? Nyheter24 tog reda på vad några av youtubekändisarna gör nu.

Det började med en video på Youtube och några dygn senare var de kända över hela världen. Vi har blickat tillbaka på några favoriter som har blivit älskade och hatade.

Charlie ”bit my finger”

Videoklippet med de brittiska syskonen Charlie, 3 och Harry, 1 älskades av alla efter lillebror Harry bet sin storebror i fingret. 400 miljoner tittare har sett klippet och när föräldrarna senare valde att lägga ut videoklippet "Charlie bit my finger again!" fick också det miljontals tittare de första två dygnen. Syskonen har nu en egen blogg där videoklipp läggs upp kontinuerigt. T-shirtar och andra produkter går även att köpa från deras bloggsida.

Keenan Cahill

2010 gjorde sig Keenan Cahill känd på Youtube när han lipsynkade till Katy Perry hitlåt  ”Teenage Dream”.  Inom några dygn visste hela internetvärlden vem han var. Sedan dess har kända artister som 50 Cent, Maroon 5 haft med honom i videor filmade från hans rum.

Nu har han startat ett eget klädmärke ”Just Love Apparel” som utgår från hjärtsymbolen han gör i sina musikvideor. Alla etablerade artister tävlar om att få vara med i hans videoklipp.

 

Mange Makers

Gruppen består av fyra pojkar vid namn Peter Balazs, Max Christensson, Max Henriksson och Didrik Rastbäck. Gruppen är känd för youtubelåten "Fest hos Mange". Musikvideon fick över 1 miljon visningar på bara en vecka. Sedan de blev populära har de fått sin låt omgjord till ”Fest hos Bagge ” som visades i TV4:s Idol. De har även släppt tre singlar.

 

Rebecca Black

Den 14-åriga unga tjejen skrev låten "Friday" som kom att bli den mest hatade sången på Youtube. Den fick 3 miljoner negativa röster och gick därmed om popstjärnan Justin Biebers låt "Baby". Hon har mordhotats vid flera tillfällen, till slut tog man bort kommentarsfältet på Youtube efter näthatet. Nu har hon släppt ytterliggare en ny låt ”My moment”. Den fick efter bara ett dygn flera miljoner visningar.

 

Erato

Vokalensemblen har gjort stor succé på nätet med skönsång och tomma Keso-burkar som instrument . De slog igenom med Robyns hitlåt  "Call your girlfriend" som de framförde vid köksbordet. De har senare medverkat i teve och turnerar runt i Sverige med sin ensemble.

 

Boo

Efter att Pomeranianhanen Boo visades upp i ett Youtubeklipp ville plötsligt hela världen ha den hundrasen. Med ett nallebjörnutseende och liten kropp var det omöjligt att stå emot krabatens charm. I dag har Boo en egen facebooksida med 1,6 miljoner vänner från hela världen.