Enligt polisen har man inte behövt evakuera några personer.
1 av 6
Enligt polisen har man inte behövt evakuera några personer. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
De tiotal poliser som var på plats fick knacka dörr. Byggnaden innehöll dock inga lägenheter utan mest kontor och ateljéer.
2 av 6
De tiotal poliser som var på plats fick knacka dörr. Byggnaden innehöll dock inga lägenheter utan mest kontor och ateljéer. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Vid kvart i fem försökte rökdykare få kontroll på brandhärdarna på vinden...
3 av 6
Vid kvart i fem försökte rökdykare få kontroll på brandhärdarna på vinden... - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
...och vid kvart i sex rapporterades det att branden var släckt.
4 av 6
...och vid kvart i sex rapporterades det att branden var släckt. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Eftersläckningsarbetet kommer att pågå under hela förmiddagen.
5 av 6
Eftersläckningsarbetet kommer att pågå under hela förmiddagen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Räddningstjänst fick in larmet om branden på Smedjegatan 3 strax före halv två på natten till tisdag.
6 av 6
Räddningstjänst fick in larmet om branden på Smedjegatan 3 strax före halv två på natten till tisdag. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Våldsam brand mitt i centrala Göteborg

40 brandmän kämpade mot lågorna som troligen startade på trevåningshusets takterass.


Branden påverkar inte trafiken

Området runt Smedjegatan som under släckningsarbetet varit avspärrat väntas bli kvar under förmiddagen. De kommer dock inte påverka trafiken i någon större utsträckning.

GÖTEBORG. Vid 01:30-tiden under natten till tisdagen kom larmet in om en brand på Smedjegatan 3 mitt i centrala Göteborg.

En 40 man stor stryka från Räddningstjänst skickades till platsen där man kunde konstatera att ett trevåningshus med vind stod i lågor. Branden som troligen började på byggnadens takterass innehöll som tur var inga lägenheter utan mest kontor och ateljéer.

Enligt polisen som hade ett tiotal man på plats, för att knacka dörr, har man inga rapporter om skadade.

– Vi har inte funnit några som behöver evakueras, säger Jan Weirén, biträdande vakthavande befäl på polisen, till Göteborgs-Posten.

Klockan halv tre på natten var branden under hyfsad kontroll. Vid kvart i fem försökte rökdykare få kontroll på brandhärdarna på vinden och en timme senare vid kvart i sex rapporterades det att branden var släckt.

Eftersläckningsarbetet kommer att pågå under hela förmiddagen. Polisen vet ännu inte hur branden startade men misstänker att den startade på takterassen.

– Det var väl de öppna lågorna vi såg till en början. Men hur elden började på takterassen vet vi inte någonting om än, säger Jan Weirén till Göteborgs-Posten.

/
Eld
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.