I trapphuset satt en lapp som sa att de var tvungna att flytta innan den 1 juli. Enligt Stiftelsen Stockholms Studentbostäder är det dock en av de boende som ska ha satt upp lappen.
1 av 3
I trapphuset satt en lapp som sa att de var tvungna att flytta innan den 1 juli. Enligt Stiftelsen Stockholms Studentbostäder är det dock en av de boende som ska ha satt upp lappen. - Foto: Malin Hoelstad / SvD / SCANPIX
På Lidingö i Stockholm fick studenterna i fastigheten ett chockbesked som de först trodde var ett aprilskämt.
2 av 3
På Lidingö i Stockholm fick studenterna i fastigheten ett chockbesked som de först trodde var ett aprilskämt. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Lina Glans, ordförande för SSCO, menar att bostadssituationen för studeter i Stockholm är akut.
3 av 3
Lina Glans, ordförande för SSCO, menar att bostadssituationen för studeter i Stockholm är akut. - Foto: SSCO

"Du måste flytta om tre månader" - Studentbostäders chockbesked efter inflyttningen

Fick papper om utflyttning inom tre månader hem i brevlådan bara två veckor efter att studenten skrivit på sitt hyreskontrakt.


De bästa råden

Här är de tips och råd som SSCO trots situationen kan ge till de studenter som vill flytta till huvudstaden:

- Använd alla kontaktnät du har - det är det vanligaste sättet att hitta en bostad.

- Ställ dig i alla bostadsköer som finns så fort som möjligt.

- Kontakta SSCO:s andrahandsförmedlig Akademisk Kvart.

STOCKHOLM. De boende i studentlägenheterna på Karins Allé 3 på Lidingö i Stockholm trodde först att det var ett dåligt aprilskämt. På en lapp i trapphuset stod det att kontraktet sagts upp och att samtliga var tvungna att flytta innan den 1 juli. Det visade sig vara helt sant.

På Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB), som hyrt lokalerna av fastighetsägaren Balder, menar man dock att det är en av de boende som satt upp lappen.

– Vi skickade ett rekommenderat brev till samtliga våra hyresgäster men sen har någon av dem valt att sätta upp lappen. Vi vet vem men det är inget vi kan göra något åt, säger Karin Strandberg Ekström, boservicechef på SSSB, till Nyheter24.

Hade flyttat in två veckor tidigare

En av de boende hade skrivit på alla papper och flyttat in bara två veckor innan beskedet.

– Vi har pratat med honom också. Vi visste helt enkelt inte att förhandlingarna skulle stranda. Vi kan inte stoppa en uthyrning för att vi tror att vi kan bli av med fastigheten, säger Strandberg Ekström.

Nu ska SSSB hjälpa samtliga boende på Karins Allé 3 att hitta en ny bostad inom stiftelsen samtidigt som förhandlingar fortsätter med fastighetsägaren. Boservicechefen förstår att vissa studenter blivit chockade och upprörda.

– När vi än skickar ett besked är det klart att det kommer vara någon som känner sig klämd. Det är inte roligt att hålla på och flytta hela tiden, säger Karin Strandberg Ekström.

"Full förståelse för de som väljer en annan stad"

Bostadssituationen för Stockholms studenter har tidigare rapporterats vara i det närmaste katastrofal, en bild som ordföranden för Stockholms Studentkårers Centralorganisation, SSCO, delar.

– Den är nästan akut. Du måste köa två år för ett korridorsrum och då är det i minsta laget, säger Lina Glans till Nyheter24.

Nu riskerar studenterna att undvika Stockholm just på grund av bostadsbristen.

– Jag har full förståelse för de som väljer en annan stad. Hittar du ingenstans att bo är du klart att du kanske hellre väljer en annan studieort, säger Glans.

Nyheter24 har tidigare uppmärksammat den kaotiska bostadsmarknaden i svenska storstäder. Här hittar du del ett, två, tre och fyra.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.