Pappan publicerade flickans vittnesmål på sin blogg.
1 av 2
Pappan publicerade flickans vittnesmål på sin blogg. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Flickan på bilden har inget med det aktuella fallet att göra.
2 av 2
Flickan på bilden har inget med det aktuella fallet att göra. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Pappa hängde ut sexårig dotter på blogg - åtalas

Först anmäldes han för övergrepp på dottern men friades - sedan lade han ut förhöret med henne på en blogg. Nu åtalas pappan.


UDDEVALLA. Förlorad vårdnad, polisanmälan för övergrepp och nu åtalad för brott mot personuppgiftslagen. En pappa kommer att ställas inför rätta i Uddevalla sedan han hängt ut sin fyraåriga dotter på en blogg.

Pappan förlorade i en vårdnadstvist 2008 och mamman fick ensam vårdnad om parets då fyraåriga dotter. Efter det polisanmäldes han för sexövergrepp mot dottern men friades.

Det han nu åtalas för är det som skedde efter polisanmälan. På en nystartad blogg lade pappan ut utdrag från förhör med dottern där hon berättar om hur han ska ha förgripit sig på henne.

"Hon är ett brottsoffer precis som jag"

Anmälan som nu lett till åtal gjordes av Datainspektionen men mannen själv har ingen förståelse för det.

– På vilket sätt kränks hennes integritet av att jag skriver ut hennes namn? Hon är ett brottsoffer precis som jag. Namn på brottsoffer publiceras ofta av medier i Sverige. Även då det gäller barn, hävdade han enligt Göteborgs-Posten.

Han skrev inlägget för att "granska de grova rättsövergrepp som görs mot fäder i vårdnadstvister". Åklagaren menar att publiceringen inneburit en kränkning av både mammans och dotterns personliga integritet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.