Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Regeringen vill sänka skatten

Nyheter | 16/09/2008 08:26

Regeringen kommer att föreslå sammanlagt 15 miljarder kronor i ytterligare sänkt skatt i regeringsförklaringen i dag. Förslaget ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt för den som jobbar. (TT)

Regeringen kommer att föreslå sammanlagt 15 miljarder kronor i ytterligare sänkt skatt för dem som jobbar. Det är en av huvudpunkterna i statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring i riksdagen på tisdagen.

Därmed ser den moderata linjen ut att ha segrat i förhandlingarna mellan allianspartierna.

I summan ingår det regeringen kallar det tredje steget i jobbskatteavdraget, främst riktat till låg- och medelinkomsttagare. Det ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt, som mest 250 kronor.

Samtidigt höjs gränsen för statlig inkomstskatt från en månadslön på 28 400 till 31 700 kronor nästa år.

16 miljarder kronor satsas på sänkta arbetsgivaravgifter, sänkt bolagsskatt och ändrade regler för att förbättra villkoren för företagande.

Alliansens partiledare Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund skriver om regeringens beslut på Dagens Nyheters debattsida. (TT)

Skrivet av: