Regeringen vill sänka skatten

Regeringen kommer att föreslå sammanlagt 15 miljarder kronor i ytterligare sänkt skatt i regeringsförklaringen i dag. Förslaget ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt för den som jobbar. (TT)


Regeringen kommer att föreslå sammanlagt 15 miljarder kronor i ytterligare sänkt skatt för dem som jobbar. Det är en av huvudpunkterna i statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring i riksdagen på tisdagen.

Därmed ser den moderata linjen ut att ha segrat i förhandlingarna mellan allianspartierna.

I summan ingår det regeringen kallar det tredje steget i jobbskatteavdraget, främst riktat till låg- och medelinkomsttagare. Det ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt, som mest 250 kronor.

Samtidigt höjs gränsen för statlig inkomstskatt från en månadslön på 28 400 till 31 700 kronor nästa år.

16 miljarder kronor satsas på sänkta arbetsgivaravgifter, sänkt bolagsskatt och ändrade regler för att förbättra villkoren för företagande.

Alliansens partiledare Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund skriver om regeringens beslut på Dagens Nyheters debattsida. (TT)

Skrivet av:

Senaste nytt

Opec väntas minska produktionen

Polisen i Örebro rapporterar om stöld

"Man misstänks för stöld på en livsmedelsbutik i Örebro under eftermiddagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om stöld, Hallsberg

"Man gripen för att ha stulit varor på en livsmedelsbutik i Hallsberg", skriver polisen på sin hemsida.

Här är yrkena med 40 000 i månadslön – där du får jobb direkt

1 timme sedan
Är du på jakt efter nytt jobb? Eller funderar du på att börja plugga? Här är fem yrken med krav på högskoleutbildning, med mycket goda chanser till jobb.

Avslöjandet: Så Dålig är luften i din bil – medför flera hälsorisker

1 timme sedan
Luftföroreningarna på hårt trafikerade vägar letar sig in i våra bilar enligt en ny studie, vilket medför flera betydande hälsorisker.

Lavrov lamslog hotat OSSE

1 timme sedan
Den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE:s möte i Nordmakedonien var på grund av den ryska närvaron delvis lamslaget redan när det inleddes på torsdagen.