Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny sajt ska jaga Sverigedemokraterna

- 26/04/2012, 10:44 -
Partiet kan få det svårare att fly undan vissa sympatisörers obekväma uttalanden.
1 av 3

Partiet kan få det svårare att fly undan vissa sympatisörers obekväma uttalanden.

Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Jimmie Åkessons partikamrater kommer granskas hårdare.
2 av 3

Jimmie Åkessons partikamrater kommer granskas hårdare.

Sajten kommer bevaka SD från hela landet.
3 av 3

Sajten kommer bevaka SD från hela landet.

Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Den nya sajten "Jag är inte rasist, men.." lanseras denna vecka och kommer att granska Sverigedemokraterna stenhårt. Nyheter24 har pratat med intiativtagaren Henrik Johansson.

AVESTA. Henrik Johansson kommer tillsammans med kollegorna Annie Berglin och Niclas Jonasson lansera en ny sajt till helgen. Fokus kommer att vara enbart Sverigedemokraterna. För Nyheter24 berättar Henrik Johansson varför han tror att de behövs en särskild sajt vid sidan om de andra medierna.

– Jag tror att vi kommer kan lägga fokus på mer enskild bevakning, och fånga upp de nyheter om SD som faller i nyhetsflödets "sprickor". Vi ska också försöka göra dessa nyheter lite roligare.

Exakt vad kommer sajten innehålla?

– Vi bevakar SD från hela landet, i allt från rewrites till enskilda artiklar. Vi kommer försöka skriva om alla dumheter partiet skriver och uttalar som media inte snappar upp. Vi kommer visa att de göra många spektakulära uttalanden.

Vem finansierar sajten?

– Det är bara egna pengar. Det finns påståenden om att IF Metall och Expo ska ha sponsrat, vilket är konstigt då det inte kostar mycket att driva en sajt. Projektet är fristående och vi gör detta på vår fritid.

Vilka reaktioner förväntar ni er från SD?

– Det har varit kraftiga reaktioner redan nu. Vi har fått hundratals uttalanden om vilken skitsajt det är, trots att den inte är lanserad. Man får dock i vissa fall skilja på SD och deras väljarkår, men reaktionerna ger bra publicitet för sajten. Vi hoppas att den bli ska opinionsbildande.