Måndag 20 Sep
Stockholm

Löfvens löfte: Politiskt råd för innovationer

Socialdemokraterna.
1 av 3
Partisekreteraren Carin Jämtin höll tal i Sundbyberg och pratade bland annat om sommarjobb. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Håkan håller tal.
2 av 3
I Sölvesborg gick förre S-ledaren Håkan Juholt till attack mot regeringen. Foto: Patric Söderström / SCANPIX /
Hålla tal på första maj.
3 av 3
Stefan Löfven presenterade förslaget om ett råd för innovationspolitik på första maj. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Under firandet av första maj lanserade S-ledaren ett förslag om ett råd av ministrar och näringsliv.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Juholt: "Regeringen faller som en sten"

Den förre S-ledaren Håkan Juholt, som avgick i början av året efter att ha varit i flera blåsväder, var i farten även han under första maj. I sitt tal i Sölvesborg gick han hårt åt regeringen och påtalade deras vikande opinionssiffror.

– Den kommer att falla som en sten. Deras tid är ute, sa han.

GÖTEBORG. Inför sitt första maj-tal i Göteborg presenterade Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ett konkret förslag på vad hans parti vill göra om de sitter i regering efter valet 2014.

Ett "innovationspolitiskt råd" lett av statsministern och bestående av representanter från bland annat näringsliv, fackföreningar och akademier ska skapa nya jobb.

– Vad det handlar om är att omvandla kunskap och idéer till något som går att sälja på marknaden, säger Löfven på en pressträff.

Liknande system finns redan i exempelvis Finland, Holland och Sydkorea. Enligt S-ledaren kommer rådet aldrig praktiskt kunna föra politiken men ska kunna koordinera och samordna.

– Vi vill utveckla dialogen med näringslivet, de fackliga organisationerna och akademin, säger Löfven.

Ska ta upp internationella frågor

I sitt allra första första maj-tal som partiledare väntas han dessutom ta upp de internationella frågorna som han menar att Sverige måste bli mer aktiva i. På pressträffen meddelade han att han specifikt kommer ta upp situationerna i Vitryssland, Palestina och Syrien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela