Den 37-årige mannen är så kallad proscept inom Hells Angels, vilket betyder att han inte är fullvärdigmedlem ännu. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
1 av 2
Den 37-årige mannen är så kallad proscept inom Hells Angels, vilket betyder att han inte är fullvärdigmedlem ännu. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
37-åringen friades från alla misstankar av hovrätten.
2 av 2
37-åringen friades från alla misstankar av hovrätten. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Huvudvittnet: "High Chaparral-domen ska överklagas"

På tisdagen friade hovrätten den 37-årige man som av tingsrätten dömdes för mord i samband med en motorcykelträff på High Chaparral sommaren 2011.– Vi kommer att överklaga till Högsta domstolen, skriver huvudvittnet Lis Bergman, som var vän med den mördade trebarnspappan.


Familjen överklagade domen

Tingsrättens dom på 12 års fängelse för det brutala knivmordet var för lite för den 36-årige HA-prospecten, ansåg familjen som överklagade till Hovrätten. Tillsammans med målsägandebiträdet Lars Brandel yrkade de på 17 års fängelse och utökat skadestånd. Men hovrätten gjorde bedömningen att den bevisning som åklagaren lagt fram under rättegången inte är tillräcklig för att bevisa att mannen är skyldig till mordet.

Nu vill delar av familjen överklaga till högsta domstolen.

"Han har dömt oss till en livstid av minnen och ilska" - sa huvudvittnet Lis Bergman till Nyheter24 i samband med överklagan.

Den 37-årige mannen dömdes till 12 års fängelse av tingsrätten för att ha knivmördat en 41-årig trebarnspappa på High Chaparral. Domen överklagades dock till hovrätten av 41-åringens familj som ansåg att straffet var för milt. Hovrätten gjorde emellertid bedömningen att åklagarens bevisning inte var tillräcklig och 37-åringen frikändes.

Men nyckelvittnet Lis Bergman berättar för Nyheter24 att målet inte är avgjort än.

– Vi kommer att överklaga till Högsta domstolen, men hur den överklagan kommer att se ut överlåter jag till advokaterna, skriver hon i ett mejl till Nyheter24.

Åklagarens bevisning höll inte

Åklagaren har försökt visa att 37-åringen attackerade och högg 41-åringen med kniv. 37-åringen kunde också genom iakttagelser från personer på platsen och genom teknisk bevisning bindas till brottsplatsen och till den kniv som använts vid mordet.

"Vi är besvikna på rättsväsendet"

Ingen person som hörts under rättegången har dock sett när 41-åringen knivhöggs, trots att ett mycket stort antal personer befann sig på platsen. Det har också gått en viss tid från det att den avlidne knivhuggits tills dess att den åtalade personen setts med kniven. Detta innebär enligt hovrätten att det finns utrymme för att någon annan person än den åtalade mannen, som kopplas till Hells Angels, har knivhuggit och dödat den avlidne.

– Vi är besvikna på rättsväsendet har ingen som helst tilltro till dem längre. Om så många saker stämmer kan man inte gå på att en enda teori inte stämmer, skriver Lis Bergman.

/
Dom
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.