Torsdag 23 Sep
Stockholm

Två har häktats för gruppvåldtäkten i Sundsvall

76-åringen har enligt uppgift varit "som en extrafarfar" åt ungdomarna. De ska ofta ha varit i hans lägenhet och tittat på film och dylikt.
76-åringen har enligt uppgift varit "som en extrafarfar" åt ungdomarna. De ska ofta ha varit i hans lägenhet och tittat på film och dylikt. Foto: Heiko Junge/AP/Scanpix

En 76-årig man och en 17-årig pojke häktades i dag för gruppvåldtäkten mot en 14-årig pojke i Sundsvall. Ytterligare två ungdomar misstänkts ha varit inblandade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SUNDSVALL. I tisdags greps en 76-årig man och tre ungdomar – 17, 15, och 13 år gamla – misstänkta för att ha gruppvåldtagit en 14-årig pojke. I dag hölls häktningsförhandlingarna i Sundsvalls tingsrätt och 76-åringen och 17-åringen häktades. 17-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn och 76-åringen misstänks för medhjälp till grov våldtäkt mot barn.

Åklagaren spelade upp en film som visar den misstänkta våldtäken

13-åringen och 17-åringen misstänks ha våldtagit 14-åringen medan 76-åringen och 13-åringen tittat på. Enligt åklagaren, Jens Göransson, ska våldtäkten ha ägt rum i 76-åringens lägenhet under påsklovet.
Åklagaren spelade upp en film som visar den misstänkta våldtäken.

- Det säger mer än om jag skulle förhöra mannen om det här, säger Göransson, enligt ST.nu.

76-åringen förnekar brott

17-åringen nekar till våldtäkt och menar att det rör sig om ofredande. 76-åringen förnekar brott och har, via sin advokat, berättat att han trodde att ungdomarna brottades.

– Det har varit ett gemensamt skojbråk mellan killarna som ger ett annat intryck när man ser det på film, säger 17-åringens advokat Susanna Sidén, till ST.

Enligt åklagaren har 76-åringen tidigare tafsat på pojkarnas kön när de varit hemma hos honom. 76-åringen har enligt ST fungerat som en extrafarfar för ungdomarna.

– De har valt att vara där trots att det här har pågått, säger Göransson till ST.nu.

Kommentera
Kopiera länk
Dela