76-åringen har enligt uppgift varit "som en extrafarfar" åt ungdomarna. De ska ofta ha varit i hans lägenhet och tittat på film och dylikt.
76-åringen har enligt uppgift varit "som en extrafarfar" åt ungdomarna. De ska ofta ha varit i hans lägenhet och tittat på film och dylikt. - Foto: Heiko Junge/AP/Scanpix

Två har häktats för gruppvåldtäkten i Sundsvall

En 76-årig man och en 17-årig pojke häktades i dag för gruppvåldtäkten mot en 14-årig pojke i Sundsvall. Ytterligare två ungdomar misstänkts ha varit inblandade.


SUNDSVALL. I tisdags greps en 76-årig man och tre ungdomar – 17, 15, och 13 år gamla – misstänkta för att ha gruppvåldtagit en 14-årig pojke. I dag hölls häktningsförhandlingarna i Sundsvalls tingsrätt och 76-åringen och 17-åringen häktades. 17-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn och 76-åringen misstänks för medhjälp till grov våldtäkt mot barn.

Åklagaren spelade upp en film som visar den misstänkta våldtäken

13-åringen och 17-åringen misstänks ha våldtagit 14-åringen medan 76-åringen och 13-åringen tittat på. Enligt åklagaren, Jens Göransson, ska våldtäkten ha ägt rum i 76-åringens lägenhet under påsklovet.
Åklagaren spelade upp en film som visar den misstänkta våldtäken.

- Det säger mer än om jag skulle förhöra mannen om det här, säger Göransson, enligt ST.nu.

76-åringen förnekar brott

17-åringen nekar till våldtäkt och menar att det rör sig om ofredande. 76-åringen förnekar brott och har, via sin advokat, berättat att han trodde att ungdomarna brottades.

– Det har varit ett gemensamt skojbråk mellan killarna som ger ett annat intryck när man ser det på film, säger 17-åringens advokat Susanna Sidén, till ST.

Enligt åklagaren har 76-åringen tidigare tafsat på pojkarnas kön när de varit hemma hos honom. 76-åringen har enligt ST fungerat som en extrafarfar för ungdomarna.

– De har valt att vara där trots att det här har pågått, säger Göransson till ST.nu.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Postnord gjorde en rörelsevinst på 127 miljoner kronor för första kvartalet, upp från 43 miljoner samma period i fjol.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.