Våldsam brand i Kungsträdgården

- 17/03/2009, 01:42 -

En explosionsartad brand har brutit ut på Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Den stora scenen i Kungsträdgården i centrala Stockholm, eldhärjas just nu efter en explosion. Tre brandstationer deltar i släckningsarbetet och polisen har skickat nio patruller till platsen. Stockholmspolisen misstänker att den våldsamma branden blivit anlagd.

– En misstänkt gärningsman har setts springa från platsen. Vi spårar med hund, säger Berith Lundén, radiooperatör, Stockholmspolisen enligt Aftonbladet.

Ett stort område på plats har spärrats av för att brandkåren ska kunna bekämpa elden. Fortfarande vid ettiden var branden dock inte under kontroll.

Finns det någon explosionrisk?

– Vad vi fått veta ska det ha hörts en explosion innan branden men det ska inte finnas någon gas eller sådant på scenen, säger stabschef på Räddningstjänsten Håkan Dahlbeck, enligt Aftonbladet och fortsätter:

– Det senaste vi har fått in är det brinner i två olika byggnader på scenen. Vi försöker begränsa branden och rädda taket på scenen. Rökspridningen över hela Kungsträdgården är omfattande. Det kommer nog att pågå några timmar framåt.

Skrivet av: