Eddie Moussa blev 26 år.
1 av 13
Eddie Moussa blev 26 år. - Foto: Andreas Hillergren/BILDBYRÅN
Bröderna Moussa var aktiva i Assyriska FF. Eddie som spelare och Yaacoub i ledarstabeln.
2 av 13
Bröderna Moussa var aktiva i Assyriska FF. Eddie som spelare och Yaacoub i ledarstabeln. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX
Oasen, en lokal i Ronna som fungerade som illegal spelklubb på kvällar och nätter. Här sköts bröderna Moussa till döds.
3 av 13
Oasen, en lokal i Ronna som fungerade som illegal spelklubb på kvällar och nätter. Här sköts bröderna Moussa till döds. - Foto: Simon Paulin/Scanpix
Den 23 september 2009 landade helikoptern på taket till G4S värdedepå...
4 av 13
Den 23 september 2009 landade helikoptern på taket till G4S värdedepå... - Foto: Polisen / SCANPIX
....rånarna tog sig in i lokalen och fick med sig sammanlagt 39 miljoner kronor. Nu kopplas rånet ihop med mordet på bröderna Moussa.
5 av 13
....rånarna tog sig in i lokalen och fick med sig sammanlagt 39 miljoner kronor. Nu kopplas rånet ihop med mordet på bröderna Moussa. - Foto: Polisen / SCANPIX
Men polischefen Gunnar Appelgren avfärdar kopplingen mellan dubbelmordet, Yaacoub Moussa och ledaren för Södertäljenätverket som rykten.
6 av 13
Men polischefen Gunnar Appelgren avfärdar kopplingen mellan dubbelmordet, Yaacoub Moussa och ledaren för Södertäljenätverket som rykten. - Foto: Yvonne Åsell / SCANPIX
Gärningsmännen som stormade in på Oasen den 1 juli 2010 var klädda i mörka kläder och bar skidglasögon. Åklagarna misstänkter att "Torpeden" var en av de två.
7 av 13
Gärningsmännen som stormade in på Oasen den 1 juli 2010 var klädda i mörka kläder och bar skidglasögon. Åklagarna misstänkter att "Torpeden" var en av de två. - Foto: Polisen
Mördarna flydde från Oasen på mopeder som de sedan brännde upp. I dessa rester hittades en av "mördarlurarna" som användes vid mordet på bröderna Moussa.
8 av 13
Mördarna flydde från Oasen på mopeder som de sedan brännde upp. I dessa rester hittades en av "mördarlurarna" som användes vid mordet på bröderna Moussa.
Inne på spelklubben Oasen satt Eddie vid bord nummer tre medan Yaacoub befann sig vid bord sju när de sköts till döds natten till den 1 juli 2010.
9 av 13
Inne på spelklubben Oasen satt Eddie vid bord nummer tre medan Yaacoub befann sig vid bord sju när de sköts till döds natten till den 1 juli 2010. - Foto: Polisen
Här är tröjan som "K-Sigge" bar när han sköts ihjäl på Oasen den 23 december 2009. Pilarna visar skotthålen.
10 av 13
Här är tröjan som "K-Sigge" bar när han sköts ihjäl på Oasen den 23 december 2009. Pilarna visar skotthålen. - Foto: Polisen
"K-Sigges" tröja framifrån. "Torpeden" misstänks även ligga bakom detta mord.
11 av 13
"K-Sigges" tröja framifrån. "Torpeden" misstänks även ligga bakom detta mord. - Foto: Polisen
Här är tio av de 17 åtalade männen ur Södertäljenätverket.
12 av 13
Här är tio av de 17 åtalade männen ur Södertäljenätverket. - Foto: Polisen / Montage
Under näst sista veckan var det ett stort polispådrag utanför Stockholms tingsrätt där rättegången utspelas.
13 av 13
Under näst sista veckan var det ett stort polispådrag utanför Stockholms tingsrätt där rättegången utspelas. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Vittnet vågade inte peka ut "Torpeden" som mördare

Den sex månader långa rättegången mot Södertäljenätverket går mot sitt slut. Nu hoppas gangsterledaren på att hans försvarare får honom frigiven då de anser att bevisningen mot honom är vag.


Detta har hänt

Den 16 november 2011 lämnade fyra åklagare in åtalet mot 17 personer i Södertäljenätverket.

Rättegången inleddes den 22 november och väntas pågå fram tills maj 2012.

Gängkriget mellan X-team som har kopplingar till Bandidos och Södertäljenätverket trappades upp kring jul 2009.

Medlem ur X-team mördades

Dagen före julafton 2009 mördades en medlem ur X-team på spelklubben Oasen.Polisen misstänkte Södertäljenätverket för att ligga bakom attacken.

Medlemmar ur Södertäljenätverket beskjuts

I april 2010 kom hämnden för mordet. Två medlemmar ur Södertäljenätverket, 27 och 37 år attackerades av en mötande bil i en "drive-by".

Gärningsmännen öppnade eld, troligen med automatvapnet Kalashnikov. Både 27 och 37-åringen sköts i huvud, armar och bröst. Båda skadades allvaligt.

Dubbelmordet på bröderna Moussa

I juli 2010 mördades Assyriskas fotbollsstjärna Eddie Moussa och hans bror Yaacoub. Bröderna sköts till döds.

De befann sig på den illegala spelklubben Oasen i Södertälje och avled på plats. En tredje person skadades.

Polisen misstänker att mordet var en hämndaktion - ledaren för X-team är bröderna Moussas bror Danny Moussa.

Växande gängkrig

Efter dubbelmordet på bröderna Moussa har Södertäljenätverket vunnit kriget mot X-team och lyckats styra den undre världen i Södertälje.

I april 2011 påbörjade polisen, tillsammans med Skatteverket, Försäkringskassan och Ekobrottsmyndigheten, en massiv förundersökning, för att en gång för alla göra upp räkningen.

Några av åtalspunkterna:

Anstiftan till mord, mord, skyddande av brottsling, medhjälp till mord och mordförsök.

Utpressning, grovt brott och försök till utpressning.

Människorov, vapenbrott, grovt brott och olaga tvång.

Gängledaren Bernard Khouri står åtalad för anstiftan av mord, människorov, grov utpressning och försök till grov utpressning, mord och försök till mord samt försök till grov utpressning.

SÖDERTÄLJE/STOCKHOLM. Bevisen mot Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri är för svaga. Det hävdar gangsterbossens försvarsadvokater som menar att åklagarna saknar bevis på Bernard Khouris inblandning i både mordet på K-Sigge i december 2009 och det uppmärksammade dubbelmordet på bröderna Moussa i juli 2010.

– Åklagarna drar slutsatser och fyller i länkar som saknas, sa Fredrik Ungerfält, försvarsadvokat i rättegångssalen enligt Länstidningen.

Åklagarna pekar ut "Torpeden"

De två morden har av polisen beskrivits som rena avrättningar. Båda utfördes kallblodigt inne på den illegala spelklubben Oasen i stadsdelen Ronna i Södertälje. Enligt åklagarna är det en släkting till Bernard Khouri som utfört dåden. I media har han kallats för "Torpeden".

– Det är ett besvärligt mål från båda sidor. Jag hoppas i alla fall att några blir fällda i den åtalspunkten som rör mordet på bröderna Moussa, säger Claes Borgström, målsägarbiträde till delar av familjen Moussa, till Nyheter24.

Men enligt Borgström har rättegången varit besvärlig på flera sätt. Han säger att han tycker att bevisningen är tillräcklig i många delar, men att det ska bli intressant att läsa domen som troligtvis kommer i juli.

– Jag tror vi avhandlade handlingsdag 61 i dag. Det är klart att det är försvarsadvokaternas uppgift att ifrågasätta åklgarna. Hur de kommer dömma är en komplicerad fråga, säger Claes Borgström.

Kastade en tändare på Torpeden

Enligt polisen träffades Bernard Kouhri och Torpeden på McDonalds i Södertälje bara 40 minuter före mordet på K-sigge. Tack vare övervakningskamerorna har polisen kunnat fastställa att gangsterledaren ska ha varit mycket upprörd och kastat en tändare på den då 18-årige mannen. Kort därefter lämnar Torpeden lokalen. Enligt polisen för att mörda K-Sigge.

Från åklagarsidan har man lyft fram ett vittne som pekar ut honom som mannen som sköt K-Sigge. Vittnet, som arbetade inne på Oasen, har i förtroende sagt till en polis att han kände igen mördaren då han bara maskerade sig med en uppdragen halsduk.

Men inte heller Torpedens advokat Jan Karlsson är särskilt imponerad av bevisningen.

– Han (vittnet) har inte velat säga det i rätten. Det är därför svårt att värdera hans uppgifter, sa Jan Karlsson, enligt Länstidningen.

"Inget talar för att Khouri ska ha med morden att göra"

Natten till den 1 juli 2010 befinner sig Bernard Khouri på grillfest i Geneta i Södertälje. Enligt åklagarna är det dock ingen fest utan snarare ett "stabsmöte" där de högst uppsatta inom Södertäljenätverket ska ha förberett sig. Inne på Oasen i en annan del av Södertälje - Ronna - sitter bröderna Eddie och Yaacoub Moussa. Klockan 02.22 skjuts de båda till döds av än i dag två okända gärningsmän som flydde från platsen på moped.

– Inget talar för att Khouri ska ha med morden att göra, sa Fredrik Ungerfält.

Gangsterledaren erkänner dock åtalspunkten om grovt vapenbrott då han ska ha skjutit i raseri efter Torpeden i Ronna centrum. Enligt Fredrik Ungerfält ska Kouhri ha fängelsestraff för brottet men dock släppas helt fri eftersom han har suttit av den tiden i häktet. Redan under onsdagen krävde hans försvarsadvokater att deras klient skulle släppas fri.

Åklagarsidan har däremot yrkat på livstids fängelse för Bernard Khouri och 14 års fängelse för Torpeden för morden på Oasen. Totalt har 17 män åtalats ur Södertäljenätverket - varav samtliga enligt åklagarsidan förtjänar långa fängelsestraff.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!