Razzia mot mc-klubben Power House

Kampen mot den organiserade brottsligheten trappas upp.


ROSLAGEN. Roslagspolisens razzia mot mc-klubben Power House natten till söndagen är en del i polisens systematiska arbete för att bekämpa mc-brottsligheten. Under en längre tid har polisen fått in tips som visar på att mc-brottsligheten ökar i området.

Insatsen mot Power House i Lohärad utanför Norrtälje gjordes med stort polispådrag. Tillsammans med spaningsrotel, utredningsrotel, uttryckningspoliser från Roslagen, piket och hundförare gjordes tillslaget med närpolisen i Norrtälje när mc-klubben hade sin årsfest.

– Vi har tittat på det här ett tag, och fått flera underrättelser om brottslighet. Vi vet sedan tidigare att det har förekommit utskänkning i strid med alkohollagen. Det finns mycket som pekar på att de också har bedrivit illegal kameraövervakning, säger kommissarie Sven Nilsson, chef för närpolisen i Norrtälje, till Nyheter24.

I lokalen uppehöll sig cirka 100 personer, och flera kända mc-klubbar var representerade.

– De åker emellan. Jag kan inte säga exakt vilka som var där, men vi vet att Hells Angels hade medlemmar på plats, säger Nilsson.

Polisen tar krafttag mot den organiserade brottsligheten och ska rekrytera 200 personer som enbart fokuserar på den. En av grupperna har placerats i Uppsala, och den utbredda mc-brottsligheten är högprioriterad.

– Det kan vara mc-brottslighet, det kan vara maffiaverksamhet, utpressning eller andra typer av grövre brottslighet som är svåra att hantera för polismyndigheterna, sa Erik Lagerholm, operativ chef vid polismyndigheten i Uppsala, till Sveriges Radio i går.

Sven Nilsson bekräftar att söndagens husrannsakan är ett steg i det arbetet.

–Ja det kan vi säga att det är. Det finns med i spelet. Vi tittar på flera mc-klubbar som aktivt söker sig till en viss mc-miljö, säger han till Nyheter24.

Ett tiotal personer togs med till det mobila poliskontoret för kroppsbesiktning, misstänkta för narkotikabrott. Ett mindre beslag av narkotika gjordes och flera anmälningar upprättades angående brott mot alkohollagen, brott mot lagen om kameraövervakning samt narkotikabrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

1 timme sedan
Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.